Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лъснаха ужасяващи факти за убийството на таксиметровия шофьор край Варна
Автор: Екип Burgas24.bg 15:53 / 19.04.2017Коментари (0)1322
© фейсбук
Зимбабвиецът Космас Джероме, ръгал таксиджията Васил Ашиков с лявата си ръка и го душел с двата си крака, докато съучастничката му Ренета Димитрова ревяла на предната седалка на жълтата кола. Това научи "България Днес" от единия от защитниците на обвиняемите.

Жестокото убийство окървави покрайнините на Варна преди седмица. 61-годишният шофьор Васил Ашиков бе смъртоносно прободен с нож в опит да бъде ограбен на метри от военното поделение край село Каменар.

"Космас измисля целия план за грабежа, тъй като бил много тъжен и нямал пари. Ренета се съгласява да участва от любов към него", обяснява адвокат Иван Томов, който защитава 23-годишната девойка пред Темида.

Юристът напълно опровергава версията на зимбабвиеца, според която той е с 90 процента инвалидност и няма нужната сила, за да извърши престъплението.

"Ренета и Космас си поръчват такси, минавайки покрай военното поделение, младежът казва на шофьора Васил Ашиков да спре под претекст, че има малка нужда. Планът е бил такъв, че докато Космас го няма, Ренета трябва да ограби таксиджията. В последния момент тя се отказва и започва да реве. Чувайки виковете й, Космас се връща и се качва в жълтата кола. Сяда на задната седалка и с крака издърпва шофьора, ръга го няколко пъти с нож, докато го души през врата", разказва опитният юрист детайли за жестокото убийство, които Ренета му споделя.

Веднага след задържането на двамата съучастници Ренета и Космас започват взаимно да се топят пред разследващите за жестокото престъпление.

Според роднини на Джероме той е подлъган от хитрата девойка да извърши грабежа под въздействието на наркотици.

"Ренета го лъже още откакто са заедно. Запознаха се във Фейсбук и тя първоначално му пращаше чужди снимки на атрактивни мадами, за да го омае", обясни братът на задържания Космас - Фредерих. Когато научава истината, момчето е вече лудо влюбено и не иска и да чуе съветите на своите близки, които се опитват да го вразумят.

"И двамата са били под въздействието на "кристали", взета им е проба, която ще го докаже. Все още не е констатирана евентуалната бременност на Ренета, нито е направена психиатричната експертиза, която ще покаже дали момичето страда от биполярно разтройство", подчертава адвокат Томов. Той си обяснява забавянето заради поредицата от почивни дни покрай великденските празници.

Припомняме, че Космас и Ренета са арестувани на метри от колата, в която лежи безжизненият труп на таксиджията Васил Ашиков. Мичман Стамен Георгиев забелязва спрялата недалеч от бариерата на военното поделение жълта кола. Дълго време таксито остава там с включени аварийни светлини. Мичманът излиза и проверява какво се случва, надниква в купето на автомобила и се натъква на ужасяващата гледка.

"Осветих вътре в купето, гледката бе потресаваща. Чух гласове в тъмното, видях ги и двамата. Момчето беше със светъл панталон, целият оцапан в кръв. Бяха превъзбудени, не осъзнаваха какво бяха направили. Започнаха да ми обясняват как са ги нападнали някакви хора", обяснява мичман Стамен Георгиев.




Още по темата: общо новини по темата: 5
02.01.2018 »
18.04.2017 »
12.04.2017 »
11.04.2017 »
10.04.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: