Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Убийците на таксиджията от Варна тренирали дълго престъплението! Мотивът – безпаричие!
Автор: Екип Burgas24.bg 13:21 / 12.04.2017Коментари (41)2441
©
Мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови днес състав на Варненския окръжен съд спрямо 27-годишният Космас Джероме и 23-годишната Ренета Козарова от Свети Влас, обвинени в грабеж и убийство на таксиметровия шофьор Васил Ашиков, предаде репортер на Varna24.bg.

В съдебната зала стана ясно, че убийството е планирано и двамата подсъдими са се подготвяли и са тренирали за зловещото си деяние дни наред. Като основен мотив за посегателството над таксиметровия шофьор беше изтъкнато безпаричието на двамата млади, които живеели на квартира и били безработни. 

Както стана ясно двамата са били задържани на 10 април от военнослужещи в поделението в с. Каменар. По дрехите им е имало следи от кръв. 

Законът предвижда наказание между 15 и 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна за двамата убийци.

Адвокатите на Космас и Ренета твърдяха пред съдебния състав, че клиентите им им имат здравословни проблеми.

Защитникът на Космас, адвокат Антон Жожев, заяви, че все още няма аутопсия, която да докаже причините за смъртта на таксиметровия шофьор. Според него до 27-ата си година Космас не е бил криминално проявен и няма данни да е бил "лошо момче".

От раждането си мъжът е с церебрална парализа и е с доказана инвалидност от 81 %. Според защитата въпреки 15-годишният период на рехабилитация Космас няма сили да убие човек с дясната си ръка, която е по-силна.

Основният мотив, че мъжът няма доходи според адвокат Жожев бил неоснователен, тъй като три дни по-рано Космас е изтеглил пенсията си от 130 лв.

Адвокатът на Ренета, Иван Томов, поиска назначаването на медицинска експертиза, която да установи че девойката е бременна. По нейни показания тя направила тест, който показал наличието на бременност. Освен това адвокатът поиска назначаването и на друга медицинска експертиза, която да докаже, че клиентката му има биполярно разстройство.

Оказа се, че преди убийството момичето е вземало и амфетамини. Затова адвокат Томов поиска и анализ, който да докаже, че при извършването на престъплението Ренета е била неадекватна.

Прокурорът по делото по-късно обясни, че Ренета сама е признала, че дни наред са се готвили с Космас за убийството и тя самата дори е тренирала като забивала ножове в автомобилни гуми. 

Преди престъплението двамата с Космас отишли до квартирата си във Варна на ул. "Опълченска" №13 и взели няколко ножа, с които по-късно са нападнали и убили таксиметровия шофьор. Ренета е стояла на предната седалка до него и е крила нож под седалката, стана ясно по време на днешното заседание.

Извън съдебната зала адвокат Томов каза още, че Ренета признала, че много обича Космас. 

Съдията се произнесе да бъдат назначени експертизи, които да докажат евентуалната бременност на Ренета, нейното биполярно разстройство, както и дали е употребявала наркотици.

Мярката "задържане под стража" може да бъде обжалвана в тридневен срок. Следващото заседание по делото е на 18 април 2017 г.




Още по темата: общо новини по темата: 5
02.01.2018 »
19.04.2017 »
18.04.2017 »
11.04.2017 »
10.04.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.04.2017 г.
0
 
 
Много са смешни хипопотама и шебека [Маймуна] .Такива заслужават повече от бой нещо по интерсно с вързване и т.н.
+2
 
 
ЗАЩО НЯМА СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА ТАКИВА ?
Aнонимен
на 12.04.2017 г.
+1
 
 
като има биополярно разтройство защо не се обеси сама?, а на мазута пъво трябва да му резнат паламарката.
Aнонимен
на 12.04.2017 г.
+1
 
 
гнусна история -такива трябва да се убиват с ток
+1
 
 
Мангал и една дебеланка която някой и е обърнал малко повече внимание ето до какво води,сега вече няма да им трябват пари за квартира,ще имат такава (безплатна) платена от всички нас,искрено се надявам да останат там дълго,мноооого дълго....!!!!
0
 
 
цитат:
Основният мотив, че мъжът няма доходи според адвокат Жожев била неоснователна, тъй като три дни по-рано Космас е изтеглил пенсията си от 130 лв.
Брех, изтегли Космас 130 лева и си решиш всички финансови проблеми. Т.е., това няма как да е водещ мотив в това престъпление... Един адвокат когато и да му счупиш главата, все е късно.
+1
 
 
Мамицата им мръсна смъртна присъда им трябва на тези малоумници.Сега ще ги изкарат че са с психични отклонения и ще им се размине.Но ние няма да ги оставим така нещата
+1
 
 
На никого не е позволено да отнема живот на друг човек, дори и да има психически проблеми или заболяеане. Има си домове и клиники за тях... Хайде без оправдания че не бил добре.... Щом е планирал значи е в час.
+4
 
 
И двамата да гният някъде. Изроди, нямали пари пък смъркала :D откуде пари за тези неща а?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: