Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Прожектират "Светителят хирург" безплатно в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:17 / 28.03.2017Коментари (0)1147
©
Сливенската Света митрополия и община Бургас с любезното съдействие на Пловдивската Света митрополия, и Пловдивската Православна телевизия ви канят на безплатната прожекция на филма "Светителят хирург", разказващ за живота и великите открития в медицината на свети Лука Кримски.

Автор, оператор и режисьор на лентата е водещият на новините на Тв Европа Ангел Бончев, който почти 2 години работи върху "Светителят хирург". Филмът ще бъде прожектиран на 2 април от 18.30 часа в голямата зала на "Дома на нефтохимика".

Православният филм "Светителят хирург" запознава широката общественост с житието на един от най-великите светци просияли през 20-и век - свети Лука Войно-Ясенецки, Архиепископ Кримски и Симферополски. Св. Лука посвещава своя живот в служение на Бога и страдащите хора. Той е сред водещите хирурзи на миналия век благодарение на откритията и разработките му в сферата на местната упойка (т. нар. регионална анестезия) и гнойно-тъканните процеси. Заради ширещата се бедност и огромната му любов към страдащия, както той нарича своите пациенти, свети Лука Кримски всеки ден по един час безплатно е преглеждал пациентите без средства и никога не е отпращал нуждаещ се. Разтърсващи са историите и преживяванията на познавалите го лично и почувствалите помощта му. Те споделят своите емоции именно във филма "Светителят хирург". Светителят е правил хиляди операции и всички до една са били успешни. Чрез него Бог е изцелил хиляди човеци. Св. Лука винаги започвал операция с молитва и правел кръстен знак на пациента. Неизброими са свидетелствата за чудесата станали пред неговите мощи. Едно от чудесата във филма "Светителят хирург" е на доктор Татяна Шевченко. Тя е била на крачка от смъртта и отказала да отиде да лекува онкологичното си заболяване в реномирани клиники, а е предпочела да остане в Симферопол, близо до свети Лука. След много молитви пред мощите на свети Лука Симферополски и операция, тя получава отново шанс да живее и да бъде сред семейството си. Българите също могат да се поклонят на мощите на свети Лука Кримски в митрополитския храм света Марина в Пловдив, където миналата година светинята пристигна у нас.

Заслугата за това в България да има филм за свети архиепископ Лука е на Пловдивския митрополит Николай, който е поканил и благословил Ангел Бончев да сътвори "Светителят хирург". Премиерата на филма бе именно в Пловдив на 11 февруари тази година. Авторът на филма споделя, че ще отиде да представи филма навсякъде , където бъде поканен, задължително безплатно за всички православни християни.Самият той ще присъства в Бургас, за да разкаже за това как в днешно време се прави православен филм, какви са трудностите и разбира се всички емоции и чувства, които е изпитвал докато прави филма за живота на свети Лука Кримски.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: