Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Специална селекция от филмови заглавия ще прожектират в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:35 / 01.03.2017Коментари (0)1121
©
Лентата на режисьора Бари Дженкинс "Лунна светлина", която спечели "Оскар" за най-добър филм, е част от програмата на "София филм фест на брега". 15-то издание на фестивала ще предложи на почитателите на седмото изкуство в Бургас специална селекция от заглавия. Прожекциите започват на 16 март и продължават до 24-ти в общинското кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска".

Тазгодишното издание на "София филм фест на брега" включва рекорден брой български заглавия - 8 от общо 20, които ще бъдат представени на големия екран.

Програмата на фестивала започва с филма "Врагове" на един от най-талантливите български режисьори Светослав Овчаров. Филмът на ученика на основоположника на бургаското издание на фестивала - проф. Георги Дюлгеров, ще има привилегията именно в Бургас да се срещне за първи път със зрителите на голям екран. Историята във "Врагове" ни връща с век назад във времето на Балканската война, в една среща на български войници с техните турски противници, където големият въпрос не закъснява: могат ли противоречията между българите да се окажат по-силни от омразата към враговете?

Ето и останалите заглавия, които са включени в тазгодишното издание на кинофестивала: "На война като на война", "Асансьор за пациенти" на Иглика Трифонова, отличеният със "Златен леопард" в Локарно и "Златна роза" "Безбог" на Ралица Петрова", "И после светлина" на Константин Божанов, "Христо" на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, "Особен поглед", "Кучета", "Аз, Даниел Блейк", "Тони Ердман", "Най-щастливият ден в живота на Оли Маки", "Рай", "Франц", "Лудетини", "Императорът", "Непознатото момиче", "Другата страна на надеждата", "Белгийският крал", "Пеещите обувки" на Радослав Спасов, "Спомен за страха", "Слава" и носителят на три награди "Оскар" - "Лунна светлина".

"София филм фест на брега" е едно от най-очакваните събития в културната програма на Бургас. Това е една хубава традиция за нашия град. Община Бургас и тази година ще подпомогне провеждането на фестивала и вярвам, че дните на прожекциите ще се превърнат в празник за бургазлии", каза при представянето на заглавията зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Продажбата на билети за филмовия фестивал ще започне в началото на март. Цената на един билет ще бъде 8 лева. Картата за 10 билета ще струва 50 лева, а за 5 билета - 30 лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: