Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
След вълната от недоволство от транспортната схема: Кметът удари с юмрук по масата!
Автор: Екип Burgas24.bg 12:46 / 20.02.2017Коментари (50)46956
©
Кметът на Бургас Димитър Николов обяви в официалния си профил във Фейсбук, че до сряда очаква конкретни решения на проблемите с транспортната схема от "Бургасбус".

Burgas24.bg публикува съобщението на бургаския градоначалник:

В сряда изтича срокът, който дадох на ръководството на "Бургасбус" да ми представи конкретни решения на проблемите с транспортната схема в града, съобразени с интересите на гражданите. През двата месеца от въвеждането тя трябваше да бъде адаптирана към спецификата на града така, че да е удобна за хората, но виждам, че това не навсякъде е факт. Има полезни промени, които се одобряват от всички и те ще бъдат запазени. Но, през това време се срещнах с десетки съграждани, четох много коментари в интернет, получих възражения и предложения, особено от жители на "Меден рудник". Така стигнах до категоричния извод, че транспортната схема не удовлетворява всички и сме длъжни да се съобразим с тях.

През годините ми като кмет, съм се ръководил единствено от убеждението, че всеки нов проект трябва да води към подобряване качеството на живот на моите съграждани.

Съзнавам, че проектът "Интегриран градски транспорт" е изключително мащабен и непознат за България и няма как неговото реализиране да не носи текущи проблеми. Но, идеята му не е само да се возим в нови автобуси, а схемата да е максимално удобна за жителите на всички райони. При наличието на толкова оплаквания, предимно от "Меден рудник", няма как да не реагирам. И в крайна сметка няма никакво значение тежката европейска експертиза и подготвеност на чуждестранните специалисти, консултирали проекта, защото знам, че не може да се реализират общи стандарти, без да са съобразени със спецификата на Бургас.

А сега, конкретно.

Исканията на хората, които "Бургасбус" съм задължил да удовлетвори, са:

- Решаване на проблема с липсата на валидатори в тролеите и маршрутките, което води до оскъпяване на пътуването;

- Свеждане до минимум необходимостта от прикачвания от едно на друго превозно средство, което води до удължаване на времето за пътуване;

- Съобразяване с искането да се удължат маршрутите на определени линии така, че да свързват отдалечените зони в града.

Уважаеми съграждани, разпоредил съм на 22 февруари - сряда, ръководството на "Бургасбус" да бъде готово с конкретни предложения, които в максимална степен да бъдат съобразени с очакванията на бургазлии.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Старата линия 12 бе много по-удобна и за децата, които учат в Музикалното училище.... имаше удобна спирка на Бензиностанцията, която съкращаваше времето и разстоянието в пъти повече.... сега линия 12 е със съвсем различен маршрут! Живущите в комплекс Зорница останахме с две далечни спирки, което рано сутрин през зимата си е цяло изпитание, а спирката до бивш магазин Пикадили кои линиии обслужва така и не разбрах освен 11 или 11А беше и аз не знам!🤔
Aнонимен
на 22.02.2017 г.
0
 
 
Управителя на бургасбус драгнев трябва да бъде сменен докога кметът ще търпи този некадърник който доказа че няма необходимите умения и знания да решава проблемите на градския транспорт
0
 
 
Изобщо няма да се кача на автобус повече
0
 
 
Нали кмета е в дъното на нещата с транспортната схема кво се прави на ударен
Aнонимен
на 21.02.2017 г.
0
 
 
Кога ще се реши кварталите рудник и ч,моря да имат достъп до спирките на гробищтният парк,Има внесено предложение,отговор няма,
0
 
 
Защо оставиха само Т1 в квартала , да върнат и Т2 , не може да чакаме по 1 час по спирките да отидем на работа и да се приберем в къщи. Има също много деца, които ходят на училище в Механотехникума и Строителния техникум. По принцип квартала винаги сме били ощетени от страна на транспорта и винаги сме били пренебрегвани.
Aнонимен
на 21.02.2017 г.
+1
 
 
Българина явно му е в природата да е недоволен! Пичове... Човека прави всичко възможно за развитие на този, до вчера умрял град, а вие само мрънкате, щото ви мързи да се интегрирате в новата система! Аман
0
 
 
Грам не ми дреме на кого му изнася схемата , че стигал по-бързо до работа . На един нормален гражданин му трябва да стига бързо до всяка точка на града , а не само от пръдля до дрисля. Факта е следния - "Бързата" линия стига за 5 минути от "Славейков" до центъра , но я чакам 10 минути на спирката. Със стария 12 пътувах 10 минути , но 5 висях на спирката. Като теглиш чертата излиза , че по-малко ти замръзва задника със старата схема. Лека вечер.
Aнонимен
на 20.02.2017 г.
0
 
 
Една от Б1 или Б2 трябва да се върне по линията на 211 през трета, втора и първа спирка. Безумно е сутрин тролеите да са препълнени с хора, а Б1 и Б2 да се разкарват с 10 човека на кръст. Безумно е и се чудя на упорството на Бургасбус. Не може едни от най-населените зони А и Б да останат само ...с Т2. Безумно е.
Aнонимен
на 20.02.2017 г.
0
 
 
Сетила се Мара да се побара
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: