Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
3-годишната Маги се нуждае от помощ
Автор: Екип Burgas24.bg 10:09 / 08.02.2017Коментари (0)4281
© Фейсбук
3-годишната Маги, която се бори с коварно заболяване, се нуждае от помощ за лечение в чужбина, научи Burgas24.bg от публикация на нейната майка в социалната мрежа: 

Пише Ви майка, която се бори за живота на дъщеря си.
Маги е едва на три години, но вече е преминала през дълги курсове на химиотерапия и месеци изолирана в болнична стая, но нека разкажа историята си от самото начало.

Магдалена се роди голямо и здраво бебе, но когато бе едва на 10 месеца лекарите откриха, че стада от Остра Лимфобластна Левкемия и започнахме незабавно лечение във Варненската Онко-хематология. 

Прогнозите бяха добри, а и организма и се поддаде на лечението и постигнахме ремисия още в средата на втория курс, което и успокои лекарите й. Факт е обаче, че ни спестиха информацията относно естеството на риск в нейната възрастова група и автоматично отхвърлиха варианта за така жизнено необходимата към този момент Трансплантация на стволови клетки. В последствие лечението и продължи още година и половина, чрез прием на цитостатици перорално, като през целия период бяхме под постоянен мониторинг на лекуващия й лекар. 

Курса на лечение завърши след изследване - Миограма на костния мозък, която бе извършена декември миналата година. Резултатите бяха добри и получихме най-големия подарък - здраво дете. 

Спряхме приема на цитостатици и кошмара започна отначало. Поради съмнения относно здравословното състояние на Маги миналата седмица отново направихме Миограма и резултата бе Рецидив на Остра Лимфобаластна Левкемия, но вече имаме засягане на Централната Нервна Система. 

В момента сме започнали лечение отново във Варненската детска онко-хематология, тъй като болестта и прогресира много бързо, но възнамеряваме да продължим химио-терапевтичния курс в Германия, където и да извършим трансплантация на стволови клетки. 

Двугодишното лечение "стопи" нашите финансови средства, за това в момента стартираме кампания за набиране на капитал с който да можем да заминем и започнем лечение в Германия.

Нашата диагноза в България може да звучи страшно и да се възприема като присъда, но в цивилизования свят е съвсем лечимо заболяване. Нямам никакво съмнение, че дъщеря ми има силата да се пребори и с това стига да попадне на точното място.

Посочената сметка не е дарителска, тъй като смятаме да сме в групата на Медицинските Мигранти, като влезем в немската социално-осигурителна система, а персонална. Необходими са ни 15 000 евро, за да се установим и започнем лечение в Берлинска клиника.

BG71TTBB94001524184067
Титуляр Христина Йорданова.
Сосиете Женерали Експресбанк








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Детска болница в Бургас
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: