Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румъния въстана да сваля социалистическото си правителство след само месец управление
Автор: Екип Burgas24.bg 18:38 / 06.02.2017Коментари (12)1567
© БГНЕС
Около половин милион души излязоха отново на протест в Румъния, въпреки че правителството оттегля спорното постановление, което облекчаваше наказанията за корупция.

Само в Букурещ се събраха близо 250 000 души. Протестиращите, които излизат всеки ден от 22 януари насам, вече настояват за оставката на правителството.

Така това е най-масовият протест в северната ни съседка не само от началото на демонстрациите срещу скандалния корупционен закон, но и след падането на комунистическия режим на Николае Чаушеску през 1989 г.

Протестиращи благодариха на България и българите за съпричастността -румънци, живеещи в София, както и българи, се събираха за участие в мирна демонстрация пред румънското посолство в българската столица в знак на солидарност с гражданските протести в Румъния.

Демонстранти дори спирали журналистическия екип на NOVA, за да изкажат благодарност, разказа пратеникът на телевизията Марина Цекова.

Премиерът Сорин Гриндяну изключи обаче възможността да се оттегли и заяви в телевизионно интервю, че носи отговорност към хората, гласували за неговата партия на парламентарните избори на 11 декември.

Журналистът от БНР Петър Волгин с рождено име Петър Георгиев намери 250-хилядните протести срещу корупцията в Румъния за измислени и фалшиви.

"Хора, ставащото в Румъния е пълен fake (б.р. измислица). За никаква борба с корупцията и никакъв морал не иде реч. В момента в Румъния се извършва държавен преврат. Няколко хиляди души (няма значение дали са 2000 или 200 000) искат да наложат волята си над милионите, които съвсем скоро гласуваха на парламентарните избори.

Работата е следната - не ми харесва едно правителство и затова ще го сваля. Ама за него били гласували милиони... Това няма значение. Аз съм умен и красив и значи трябва да стане това, което аз искам, а не това, което е решило мнозинството.

Разбира се, този сценарий се пуска в ход, когато на власт е ляво правителство. Ако на власт са десните, на никой не му пука за корупцията и далаверите. Няма значение дали действието се развива в Румъния, Бразилия, Венецуела, България...

Щом на власт са дошли левите, трябва да бъдат незабавно свалени. BTW (б.р. между другото), белите рояли пльоснаха ли ги вече в центъра на Букурещ? А разголени манекенки дефилират ли по улиците, или е леко хладно за такава премяна?

И още нещо. Можете да бъдете сигурни, че ако левицата спечели изборите у нас, пак ще гледаме гербери, десебари, реформатори и дабългаристи да се търкалят по жълтите павета и да искат сваляне на правителството. Искрено се надявам този път никой да не им се върже на простотиите".

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ох, като видите комунизъм. Хахахаха. Нито КУРнелия, нито "бащицата" ще ни оправят, независимо на кого вярвате. бС*п има общо с Русия, толкова колкото герб, атака и тн., което е равно на 0. Те ще ви продадат на този, които дава най-много пари. Между другото, румънците казаха, че ще продължат да протестират, въпреки заявената оставка. Те отново са една мисъл преди вас, защото гонят цялата политическа класа, не определена партия. Вас комунизма ви е проблем... :D
0
 
 
Преди години протестите ни съвпаднаха с маршовете на сърбите, сега кипи на север, а при нас е неизвестност. Дано дойде скоро моментът повсеместно да бъде изрината "чума рошие" от Балканите.
-1
 
 
Каква е тази статия? Коментари на Петър Волгин за недоволните от левите крадци и мошеници в Букурещ.Няма ли коментар от Владо Берану,та ще ми пускате да коментира,тоя ляв пе*ал избора на румънците. Тоя ляв боклук да си коментира за какво паднал самолета в Сочи или що руснаците пият лосион за вана!Левак!
-2
 
 
На Петър Волгин бих му се изсрал в гнусната путинофилска дзурла,щото е ляв пе*ал.Хората не искат ЛЕВИ пе**ли И КРАДЦИ,дрОгарЕ. Писнало им е!
-1
 
 
В крайна сметка е важно кой какъв мозъчен потенциал има и как си върши работата. Другото е само начин да постигнеш целите. Партийната принадлежност имам предвид. Не зная как е в случая с румънците, но виждам как е при нас българите - най-долните нагаджачи сред комунистите, които бяха във властта единствено и само заради нея, пак са на власт - в редовете на ГЕРБ и всички техни производни. И точно поради такива коварни приспособенци думата комунист стана грозна и нарицателно за подлец. Тази държава вече нищо не може да я спаси, освен биологично изтребление и отново засаждане. Нямаме един осъден министър, депутат или кмет. Фалира банка. Теглиха кредит, за да изплатят депозитите. И още безкрайно много други примери за това, че тук живеят единствено и само елементарни частици...
+6
 
 
Откъдето е минал комунист трева не расте!
+3
 
 
Бързо разбраха грешката си, за съжалиение ние сме на път да допуснем същата огромна грешка и поне още 2 изгубени години...
+2
 
 
Незнам защо бг-медиите казват че са 250 хиляди , а западните медии твърдят че са 500 хиляди ?
0
 
 
Ние сме на пат да издигнеме ново рСџВ?С“
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: