Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тръмп уволни главния прокурор на САЩ и шефа на агенцията по имиграция
Автор: Екип Burgas24.bg 10:22 / 31.01.2017Коментари (3)815
©
Американският президент Доналд Тръмп уволни действащия главен прокурор на Съединените американски щати Сали Ятес, след като тя призова прокурорите от министерството на правосъдието да не защитават неговата спорна изпълнителна заповед за имиграцията, съобщава АФП, цитирана от "Фокус".

"Действащият главен прокурор Сали Ятес предаде министерството на правосъдието, отказвайки да изпълни правна заповед, предназначена да защити гражданите на Съединените щати", заявиха в изявление от Белия дом. 

"Президентът Тръмп освободи г-жа Янес от задълженията ѝ и впоследствие назова Дана Боенте, американския прокурор за източната част на щата Вирджиния, да служи като действащ главен прокурор докато сенатор Джеф Сешънс бъде окончателно потвърден от Сената", гласи още текстът от администрацията на Тръмп.

Американският президент смени и действащия ръководител на федералната агенция по имиграция и митническо изпълнение, информира АФП. Не е посочена причина за решението за смяната на Даниел Рагсдейл, огласено, час след като Тръмп уволни друг човек, назначен от бившия президент Барак Обама - главния прокурор Сали Ятес. 

Томас Хоман, който сменя Рагсдейл на поста, ще помогне "да бъде гарантирано, че прилагаме нашите имиграционни закони във вътрешността на Съединените американски щати в съответствие с националния интерес", заяви говорителят на федералната агенция по имиграция и митническо изпълнение Джон Кели.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Стига вече сте ни занимавали с това какво прави този палячо. Който се интересува има хиляди начини да се осведомява. Да си гледаме в нашия двор какво се случва! Стига толкова!! Дали в САЩ така пишат за това какво се случва в България-дали въобще знаят къде се напираме??
0
 
 
Е те така или иначе щяха да ги сменят!Просто патока Донълд Тъпп е решил да се прави на мъжкар.Как му казваше филиала на Кремъл в София....лов на вещици ? :)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: