Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Авантажа от "Меден рудник" се жалва, че е натопен, остава в ареста
Автор: Екип Burgas24.bg 16:44 / 28.01.2017Коментари (0)2928
© Burgas24.bg
Окръжен съд - Бургас определи мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо обвиняем за притежание и разпространение на наркотични вещества.

Пламен Желев - Авантажа е привлечен като обвиняем за извършено престъпление, за това, че на 25.01.2017 г. в Бургас, без надлежно разрешително, държал в себе си високорискови наркотични вещества - метамфетамин и канабис, с цел разпространение.

Пламен Желев е обвиняем и за това, че на същата дата (25.01.2017 г.) в апартамент в Бургас в съучастие като съизвършител с В. Г., без надлежно разрешително държал прекурсори за производство на наркотични вещества - метамфетамин, което представлява престъпление по чл. 354а, ал.1, изр. 2 от НК.

Окръжният съд на Бургас достигна до извод за наличие на обосновано предположение, че Пламен Желев е автор на деянията, в извършването на които е обвинен. Съдът отчете от показанията на разпитаните по делото свидетели, че се установява продължителност на периода, в рамките на който обвиняемият осъществява незаконни дейности с наркотични вещества, включително действия касаещи производството на наркотик и продажбата му на трети лица.

Настоящата съдебна инстанция намери, че е налице опасност от укриване и извършване на друго престъпление от страна на обвиняемия. Видно от справката за съдимост, Пламен Ж. има множество предходни осъждания (22 присъди) за престъпни деяния, засягащи широк кръг от обществените отношения. Според съда е очевиден факта, че деецът демонстрира трайно установени престъпни нагласи, които са останали непроменени въпреки реализираната до момента наказателна репресия и се касае за личност с висока степен на обществена опасност.

Бургаският окръжен съд отчете, че незаконната дейност, във връзка с която се води наказателното производство, е такава, която пряко засяга и повлиява на млади хора в страната ни и поради това и с оглед последиците от употребата на наркотични вещества, се установява като особено обществено опасна дейност. Незаконната дейност на обвиняемия, имаща за предмет наркотични вещества е трайна във времето, показател за което за съда бе че последното постановено осъждане на дееца от 2012 г. на Специализирания наказателен съд, установяващо участието на Пламен Ж. в престъпна група, е създадена с цел осъществяване на престъпления по чл. 354а от НК.

По сведения на самия обвиняем, той е изтърпял наложеното му наказание "Лишаване от свобода" по цитираната присъда през 2015 г. Съдът взе предвид, че настоящото деяние е реализирано от обвиняемия само година по-късно след освобождаването му от затвора.

Съдът отчете също, че обвиняемият е без постоянна трудова заетост, дистанциран от семейството си и без постоянни доходи.

Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок пред Апелативен съд - Бургас.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: