Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Извънредна" ситуация! Гасиха "горяща" цистерна на жп гарата в "Долно Езерово"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:51 / 25.01.2017Коментари (0)5738
"Горяща" цистерна с пропан-бутан беше изгасена днес в района на жп гарата в бургаския квартал "Долно Езерово". "Извънредната" ситуация бе част от планова симулация-учение, което се проведе с превантивна цел, за да се проследи времето за реакция, координацията и взаимодействието между всички отговорни институции в Бургас при внезапно възникнала аварийна ситуация.

Тренировката на терен започна в 10.39 часа, след като сигналът бе подаден към телефона за спешни обаждания 112, който имаше за цел да уведоми по най-бързия начин всички останали институции - Пожарната, ОД на МВР, Жандармерия, ЦСМП, Община Бургас, НКЖИ, РЗИ, БЧК и др.

Първи на мястото на инцидента само за 8 минути се отзоваваха екипите на Центъра за спешна медицинска помощ, на ОДМВР и Жандармерията, както и тези на Пожарна безопасност - 12 м. Останалите екипи пристигнаха 3-4 минути след тях. Това показа, че е спазено времето за реакция и пристигане на отговорните екипи, което по нормативна база е до 30 минути от обявяване на аварията.

Веднага беше сформиран щаб за извънредни ситуации, който да контролира и координира взаимодействието между различните екипи на място.

Жителите на улиците "Лом" и "Алабин" бяха евакуирани незабавно от мястото на инцидента, а то беше отцепено от служителите на полицията и жандармерията в радиус от 300 метра. За евакуираните хора бяха осигурени общински жилища и места за настаняване от ОП "Общински имоти" и ОП "Спортни имоти" към Община Бургас.

Пожарните екипи започнаха охлаждане и обезопасяване на "горящата" цистерна и изтеглиха останалите 2 здрави цистерни на безопасно разстояние. При реална ситуация от дружество "ЛукОйл Нефтохим" споделиха, че са в готовност също да изпратят пожарни автомобили и екипи, както и 45-тонния кран, който до 30-та минута ще бъде на мястото на аварията.

На "пострадалите" лица бе оказана първа помощ и след овладяване на състоянието им бяха транспортирани с линейка до УМБАЛ Бургас. В реална ситуация ЦСМП Бургас разполага с 5 спешни екипа, като при необходимост могат да бъдат извикани допълнителни екипи от близките градове - Айтос, Карнобат и Средец. Допълнителна грижа и логистична подкрепа на пострадалите оказаха и доброволчески екипи към Български червен кръст.

От кметството в Долно Езерово споделиха, че всички пожарни кранове в района на жп гарата са в изправност и благодарение на дружество ВиК имат достатъчно вода за зареждане на пожарните коли.

Не е случаен и изборът на място за симулацията, тъй като през жп гара Долно Езерово минават цистерни, превозващи опасни вещества, а самата гара се намира в непосредствена близост до първите улици на квартала.

Учението беше организирано от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" на Община Бургас, съвместно със специализираните служби от ОД на МВР - Бургас, Жандармерията, единен телефон за спевни и аварийни обаждания 112, дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", ЦСМП към УМБАЛ Бургас, РЗИ, доброволни екипи към БЧК, НКЖИ, "ЛукОйл Нефтохим" и др.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: