Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Устата: Николета дойде с автобуса, за да се снима в мой клип
Автор: Екип Burgas24.bg 14:07 / 23.01.2017Коментари (3)1665
©
Рапърът Устата нашумя преди години с песента "Всички дрехи ми пречат‘‘. Следват много успехи, дуети с най-големите фолкизпълнителки и титлата "скандален". След като беше водещ на последния концерт на "Пайнер", рапърът попадна отново в шоу новините заради поредица от изцепки. Срещаме се с него, докато пие вино в 5 часа следобед и е видимо готов да вдигне завесата на българския шоубизнес.

- Здравей, Иване. Нека те попитам за концерта на "Пайнер", който беше миналата година. И една твоя реплика за Емануела и Константин, които могат да бъдат видени в тоалетната. Чух след концерта, че Емануела ти била бясна?

- Не знам, не съм я виждал оттогава. За какво да ми е бясна?! То идеята е следната: "Чакате ли Фики, чакате ли Галин, чакате ли Емануела - е, може да я откриете в тоалетната, то Коцето е вече там. Няма нищо нередно в това. След участието й във "ВИП брадър това беше един от най-запомнящите се моменти. Нормално е човек да си понесе отговорността другите да се шегуват с някоя негова реплика. Добра или лоша - това не опира до въпроса какво е правила в тоалетната, а до това, че тоалетната стана емблематична покрай Емануела.

- Преди година пък репликите ти към Николета Лозанова и Жени Калканджиева внесоха смут. Някой пише ли ти сценария?

- Не, абсолютно сам го правя. Много искам да имам екип, защото съм много голям фен на стенд-ъп комедито, която набира много сериозна инерция в България. Много искам един ден да се кача на такава сцена и да не жаля хората, а само да говоря глупости. Тук има много голяма нужда от хора, които обичат да се шегуват, но най-остра е нуждата от хора, които могат да понесат шеги и да имат чувство за хумор. За съжаление повечето нямат и са се взели насериозно.

- А от "Пайнер" одобряват ли този хаплив стил или съкращават там, където си по-краен?

- Аз давам проектосценария, който си го пиша сам. Хората, които гледат самата церемония, ме питат: "Не смяташ ли, че това е прекалено?" Но има неща, за които те не знаят предварително. В момента, в който видях Жени Калканджиева на наградите миналата година, ми хрумна репликата: "Дами и господа, аплодисменти за Мис България от миналия век". Това е факт, не е лъжа. Не виждам нищо обидно в това. Нямам цензура от фирмата. Дори смея да твърдя, че много от екипа се смеят на моите шеги. Най-големият комплимент за всичко е като бях отзад, преди концерта, и минават хора, които искат да ми видят сценария. Например Милко Калайджиев ме пита дали съм го включил някъде. Вече почват да се притесняват.

- Как се промени кариерата ти след влизането ти в "Пайнер"? Рап момче стана част от фолкгилдията?

- Ако говорим за рапа, това е т.нар. чалга в нови дрехи. Не знам какво влагат повечето хора в определението чалга, но за мен това е нещо, което не е стойностно. Да няма хубава музика, текст. Както попфолк парче, така и рапът може да бъде чалга. В момента новите хип-хоп парчета са абсолютна чалга. Например Гери-Никол, Криско... Хип-хоп са Бате Сашо, Акекс - доказани изпълнители. Песента "Дали това любов е‘‘ на Криско е всъщност "Издислав‘‘ (смее се). Това е игра на думи. Шегувам се. Ритъмът на песента си е чист кючек. Вълната от преди години на хип-хопа отминава. Това се дължи на факта, че хитовете в момента са само на Криско. Той има добро присъствие и е любимец не медиите. Когато една песен се пуска през много малко време, е ясно, че ще се набие в главата на зрителя. За съжаление много от другите хип-хоп изпълнители остават в сянка и това доказва, че вълната на жанра е минала. Когато няма конкуренция и има вид монопол, всичко отива на кино. Във фолка се задържат толкова време, защото има много изпълнители и много хитове.

- Парите ли те накараха да подпишеш с "Пайнер"?

- Не. Аз никога не съм имал договор с някого, бил съм независим. Когато започнаха да се разместват пластовете в музикално отношения, спряха да ме въртят по музикалните канали.

"Фен тв" тръгват толкова надолу, че не знам как съществуват. Единствената музикална телевизия, по която ме въртяха, е "Планета", и то когато правех дуети с техни изпълнители. Там имах и много приятели. Реших да проведа разговор, който аз поисках като алтернатива. Беше мое решение и не съжалявам.

- Разкажи ми за поп-фолк жанра отстрани. Има ли нещо, което не харесваш?

- Да, най-голямата грешка е, че изпълнителите не са сплотени, има много сериозни лагери. Поп и хип-хоп музиката проби, защото бяха много сплотени, за разлика от сега, когато и те се разединяват. Единият мрази другия. Във фолка не ми харесва омразата, защото от нея няма никакъв смисъл. Основната идея е да имаш работа - ако я имаш, какво ти пука за другия. Не виждам логика в омразата им.

- Ще те върна във времето, когато работеше със Софи Маринова. Песните ви бяха мегахитове и феновете се питат дали ще ви видим отново като дуетни партньори?

- Много интересно беше началото ни. Нейният продуцент - тогава Крум Крумов, направи така нещата, че да се получат. Нито аз исках, нито тя. Беше като майтап. Аз написах "Бурята в сърцето ми‘‘ и оттам нататък всичко е история. Тандемът беше много успешен и за съжаление вече е приключил. Вероятността да направим нещо ново е много малка. В различни музикални компании сме, тя има други приоритети - някакво ново гадже има, с което си правят парчета. Не вярвам да се повтори работата ни заедно. Нещата, които направихме, ще останат като класика и това ми доставя удоволствие.

- Четох някъде, че Деси Слава не искала да прави песни с теб?

- Не съм го чел, трябва да ми кажеш къде. Много харесвам Деси Слава като изпълнител. Винаги съм казвал: Не знам дали схвана майтапа (смее се). Тя е много свеж човек. Имам много забавни случки с нея. Например закъсня 6 часа за последния ни клип, но това е Деси Слава. Не, глупости, само 3 часа беше. Не знам дали си гледал Деси на живо, но има много корави лафове. Това е много важно - да правиш шоу с публиката. Това определя успеха ти. Ти песните си слушал, друго е когато го има и шоуто.

- А кой е най-големият шоумен в попфолк музиката?

- Мога да ти кажа за шоугърл Галена. Прави уникално шоу. Кали също знае как да запали публиката. Да не забравя Преслава, тя е много силна. Тя може да напълни сцената сама, не й трябват танцьори. Това е когато един изпълнител има енергия и излъчване.

- Много хора обаче коментират, че е дошъл краят на ерата на Преслава?

- Сериозно?! Ето това е нещо много интересно. Тя е присъствала 12-13 години във всяка класация. Държи лидерски позиции. Ако помислиш реално, няма изпълнител в България, който да се е задържал на върха толкова много време. Нито Азис, нито Ивана, нито Глория. Може би хората смятат, че образът й е преекспониран. Не смятам, че ще има някакъв крах нито тази година, нито следващите. Според мен Преслава е най успешният попфолк изпълнител.

- Сега да поговорим за Николета Лозанова. Тя се снима в твой клип преди много години, едва ли не първата й медийна изява?

- Точно така, но не мога да кажа, че съм я открил. Тя е много интересен човек. Тогава нямаше социални мрежи, работехме с фотографи, които снимат момичета от провинцията. Непознати лица. Видях я и й се обадих, за да й предложа участие в клип. Николета дойде с автобуса от Пловдив в 8 часа сутринта. Беше много точна за снимките, свърши си работата. Бетон! През годините се чуваме често и се поздравяваме за лични празници. Е, един път се е женила, но бях на тази сватба. Ако трябваше някое момиче да бъде на нейното място, нямаше да стои толкова добре, колкото тя. Една преуспяла жена. 



Източник: в. "ШОУ"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Точно така беше, тогава беше руса и без никакви корекции по нея, никой дори не я беше чувал, но вече е големата работа.
+1
 
 
Понеже Устата ходи с хеликоптер на снимки :)
+2
 
 
И сега какво, за "Личност на годината" ли да бъде номинирана?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: