Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Американците, които кръстиха детето си Девин: Ще го учим на български
Автор: Екип Burgas24.bg 10:24 / 22.01.2017Коментари (2)1070
©
Американското семейство, което кръсти детето си на българския град Девин, сподели още подробности за своята българска история пред bTV. 

"Ние се запознахме в България през 2010 г. - преди 8 години. Бяхме в две села, които бяха близо", споделя Уитни. Райън добавя, че са се срещали веднъж седмично в Девин, за да си напазаруват зеленчуци и други неща за седмицата. Тъй като е имало по един автобус сутрин и един вечер те са прекарвали по цял ден в града.

Местните хора и до днес помнят Уитни и Райън. Бившата учителка по български език на Уитни е първата, която подозира, че двамата могат да се влюбят.

"Първоначално просто от една държава бяха, както се казва, не се познаваха, нямаха никакви контакти. Тя е от Оклахома, той е от Вашингтон, тези два щата се намират на около шест часа разстояние със самолет, поне по техните обяснения. Така, че нямаха абсолютно никаква връзка. Тук се запознаха", казва Руфие Шанова, която е била учителка по български език на Уитни.

Райън и Уитни казват, че трите години прекарани в родопските села Триград и Гьоврен са най-хубавите в живота им. Уитни помогнала да се направи сайт на читалището, създала школа по английски и учила цялото село как да работят на компютри. Поставяли из гората къщички за птички и образователни табели. Подарила на селото около 100 тома книги на английски език, които и до днес се съхраняват в библиотеката. Работата им в Корпуса на мира и всичко, което научават за селския живот се надяват да предадат на малкия Девин.

Уитни споделя възхитата си от българското гостоприемство. "Местните ни приеха толкова лесно в ежедневието си - аз живях с едно разкошно семейство там и се почувствах като у дома. Участвах във всичко - празниците, традициите, дори саденето на картофи. Толкова съм им благодарна, че споделиха дома си с мен."

Райън има твърд спомен от ракията. "О, няма да забравя ракията! Но, да, както и Уитни каза гостоприемството. Хората от двете села плюс и Враца, от където започнахме нашето обучение, всички, които срещнахме в България бяха приятелски настроени, готови да ни помогнат, мили, ние се чувствахме късметлии, че сме точно в тази държава и срещаме тези хора. Трудно е да обобщим преживяното за 27 месеца, все нещо ще пропуснем, или пък ще се появи неочакван спомен. За нас това беше преживяване, което промени живота ни. Нещата, за които се сещам веднага са боза, баница, пататник - основно храна."

Малкият Девин е вече на 6 седмици, но Райън и Уитни обещават като порасне не само да го заведат в града, чието име носи, но и да го учат на български.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: