Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Източва ли се Здравната каса с фалшиви диагнози?
Автор: Екип Burgas24.bg 12:38 / 12.01.2017Коментари (5)1415
©
Как частна болница в едно софийско село се оказа сред най-добре финансираните от държавата? Източва ли се Здравната каса с фалшиви диагнози?

Две болници делят една сграда в Пирдоп - частна и общинска. И докато общинската е пред фалит, частната с основна дейност - пластична хирургия, е на челно място по усвояване на пари от НЗОК.

"Болницата "Скин систем" е многопрофилна болница за активно лечение с високотехнологична дейност. Направихме проверка. Взехме анкети от пациента, тъй като детето е незаплатено като стойност от Здравната каса. Болницата е поела лечението на детето доброволно", разказа в студиото на "Здравей, България" д-р Николай Златев, директор на РЗОК - София област.

Преди две години Ивайло пада от колело и влиза по спешност, но не в общинската, а в частната болница за пластична хирургия и ортопедия.

"Имаше некървяща рана. След три дни се наложи рентгенова снимка. Нямаше счупване. През тези три дни той не беше в болница", разказва майка му.

По документи обаче на детето е правена пластична операция и е лежало три дни в болницата.

Пет дни в частната болницата и пластична операция на рана на крака са записани и в документите на Крум Луков.

"Никаква операция не ми е правена", заявява пациентът.

От болницата отричат да са правили злоупотреби и твърдят, че няколко бивши служители ги злепоставят. Пациентът Луков пък не помнел операцията си.

"Човекът е възрастен, има други придружаващи заболявания, които нямам право да коментирам. Вероятно споменава д-р Йорданов защото той отново участва в колегиума", обяснява д-р Катрин Крахтова, управител на МБАЛ "Скин Системс".

А случaите не са изненада за д-р Стефан Рохов - бивш началник на хирургията на общинската болница и доскоро лекар в частната болница.

"Може да се направи така, че Касата да плати малко повече отколкото в една обща хирургия. Тоест, да се напишат добре историите на заболяването и да мине за пластична операция", казва д-р Стефан Рохов, бивш лекар в частната болница.

От Здравната каса направиха светкавична проверка на нашия сигнал. Резултатът - нарушения няма. Посочват, че не са плащали за лечението на 10-годишния Ивайло. А за възрастния мъж са отпуснали 883 лева. Любопитен детайл е, че настоящият подуправител на Здравната каса Иванка Кръстева e бивш адвокат на частната болница. Това потвърди и шефката на частната болница.

По данни на Касата частната клиника по пластична хирургия получава от държавата втория по големина бюджет за София-област. А от 2014-а досега изплатените пари по клинични пътеки от Здравната каса са увеличени в пъти. От милион и половина лева за две години стават три милиона.

От частната болница обясниха че през 2016-а от там са минали над 5 хиляди пациенти. 2 хиляди от тях са били лекувани във филиала в Пирдоп.

Софийската окръжна прокуратура се самосезира по повод излъчения репортаж в сутрешния блок на Нова тв относно източването на Здравната каса чрез изготвени неверни документи за извършени несъществуващи медицински манипулации в частна болница в гр. Пирдоп. Възложено е на прокурор от Окрйжна прокуратура да се извърши проверка по случая.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.01.2017 г.
0
 
 
На позната отстраниха мастно топче от черепа, на столче в манипулационната. Когато след няколко месеца си получи епикризата, вътре пишеше "операция на дебелото черво", с тридневен престой в болницата, въпреки, че си е тръгнала веднага. На какво се чудим, кой няма такива истории?
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 12.01.2017 г.
+2
 
 
Как така Прокуратурата се самосезира едва когато е излъчен някой репортаж? Развалят им рахата само.
+3
 
 
Въпросът е риторичен!! Това е "обществена тайна" от години, но никой не прави нищо, защото така е по-лесно. Пишат се безумия и всеки от нас може да разкаже такъв случай!! Крайно време е да се сложи край на тази бездънна яма-ЗОК!!!
+3
 
 
И то много се източва след като ни е тромава здравеопазването
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: