Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Определиха концесионерите на морски плажове по Южното Черноморие
Автор: Екип Burgas24.bg 13:22 / 11.01.2017Коментари (0)1523
©
Правителството определи концесионерите на морските плажове "Къмпинг "Оазис", община Царево, "Дюни-юг", община Созопол, "Обзор-юг", община Несебър, "Нов плаж "Свети Влас", община Несебър, "Свети Влас-изток", община Несебър, и "Къмпинг Нестинарка", община Царево. Концесионерите са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 20 години.

За концесионер на плаж "Къмпинг "Оазис" е определен "Оазис бийч" ООД. Той ще предлага цена на чадър и на шезлонг от по 6 лв. в платената зоната на плажа.
Концесионер на "Дюни-юг" е "ГБС-ТУРС" ЕАД. Цената за ползване на чадър и шезлонг е от по 7 лв.
Плажът "Обзор-юг" ще се стопанисва от "Еспи Агро" ООД. Цената за шезлонг и чадър е от по 3 лв.
Концесионер на "Нов плаж "Свети Влас" и на "Свети Влас-изток" е "Венид Бийч" ООД. Цената на шезлонг и на чадър и за двата плажа е от по 8 лв.
"Перла турист" ООД е концесионер на плаж "Къмпинг "Нестинарка". Ползването на чадърите и шезлонгите ще се заплаща с по 0,36 лв.

Размерът на концесионните плащания за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове, както и предложените от концесионерите размери на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (конкретните размери за всеки един плаж са посочени в решенията на Министерския съвет, които ще бъдат публикувани в системата за правна информация).

Кабинетът одобри и подписването на допълнително споразумение с концесионера на морски плаж "Аркутино" за извършване на укрепителни дейности на намиращия се в него вълнолом. Съоръжението е брегоукрепващо и вълнозащитно, като се използва и за пристан. В сключения през 2001 г. договор за концесия със срок от 20 години не са предвидени инвестиции след 2010 г. Въпреки това концесионерът е изготвял и представял инвестиционните си програми за всяка година със заложени средства за опазване на околната среда и водите, както и за борбата със свлачищата, ерозията и абразията в района. На основа на допълнителното споразумение, концесионерът на крайбрежната плажна ивица ще извърши укрепителни дейности на вълнолома, съгласно Закона за концесиите. Сключването на допълнителното споразумение ще определи допълнителен предмет на концесията за извършване на строителни и монтажни работи за частична реконструкция и рехабилитация на вълнолома с финансиране, предложено от концесионера, в размер на 434 000 лв. С оглед направените инвестиции, срокът на концесията се удължава до 2027 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: