Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ледена гробница! Ужасът в кучешкия приют в Каменар!
Автор: Екип Burgas24.bg 13:22 / 08.01.2017Коментари (1)2275
© Фейсбук
За чудовищни условия на живот в приюта за кучета във варненското село Каменар, съобщиха доброволци от организацията "Animal Hope Varna".

Вчера те са посетили на място дома за бездомни животни и са се натъкнали на същинска ледена гробница - всички клетки, пълни с кучета, са на открито и буквално са заринати от сняг. По този начин животинките дори не могат да избягат от смъртта си в снега. Храна и вода също нямат.

"От няколко дни се опитваме да се качим в приюта и едва днес намерихме начин да стигнем до там. Ситуацията е такава, каквато е изложена тук, и фактите са такива. Ако някой счита това за нормално - ние не го считаме за нормално. Прикриването на истината не води до нищо друго освен до прикриване на Общинските безчинства, тъй като приютът е Общински и отговорността за това, което се случва в него, е на Общината! Този приют се стопанисва с парите на всички данъкоплатци и като такива ние имаме право да знаем, да изискваме и да настояваме - ЗА ПРОМЯНА", написаха във Фейсбук от организацията.

Оттам призовават всеки човек, който има желание и възможност, да се качи до приюта, за да нахрани животните, както и да почисти колкото се може повече сняг.

"Голям проблем е, че има само няколко човека от две организации, които наистина се интересуват от условията в които се отглеждат кучетата, а във Варна регистрираните такива са повече от 20... Другите къде са??? И само те си правят труда да следят положението в Каменар и да подават сигнали! Когато няма масовост, няма и проблем! Само с коментари тук не помагаме нито на животните, нито на хората, които се мъчат да променят нещо...", допълват от "Animal Hope Varna".

От организацията изтъкват, че приютът е пълен до краен предел, а на всичкото отгоре той е незаконен, защото е открит. Решение в Държавен вестник от 25 ноември 2015 г. обаче забранява подобно нещо.

Доброволците са сигнализирали множество пъти всякакви институции - агенции, общини и министерства.

"Пътят свършва на половин километър от вратата на приюта, преспите са по метър и половина... преди приюта и в него... На пътя има закъсали коли, затрупани от сняг... Въпреки бедствената обстановка дори кучетата във външното дворче си бяха там, а къщичките им затрупани със сняг... Снегът в клетките на повечето кучета е над 2 метра... животните излизат от импровизирани дупки в снега и лежат на леда...", пишат още доброволците.

Не се знае дали под снега няма трупове на животни. В някои клетки се забелязва храна, която е изсипана направо върху снега, в много други обаче няма. В приюта няма и ток.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 08.01.2017 г.
+1
 
 
А тези от организацията,защо не съдят,а приканват? Аз си плащам данъците и мога да ги осъдя тези,че вземат пари от бюджета,а насреща нищо. Безстопанственост!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: