Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Очакват ни рекордно ниски температури! Вижте съветите на Общината!
Автор: Екип Burgas24.bg 09:58 / 06.01.2017Коментари (0)3835
© Burgas24.bg
Прогнозата за Бургас днес включва силен и бурен вятър от север-североизток, който ще докара тук студен въздух. Валежите ще се усилят, като по Черноморието вече ще са предимно от сняг. Очаква се образуване на значителна снежна покривка, преспи и навявания, заледени пътни участъци.

Температурите ще се понижат чувствително още през деня, на места до минус 10 градуса, и ще продължат да падат! През идващия уикенд се очаква вълнението на морето да е 4-5 бала.

Община Бургас препоръчва на всички свои жители и гости да се съобразят с метеорологичната обстановка. Да не се предприемат излишни пътувания. Ако това е наложително, хората да са екипирани добре, а автомобилите да са заредени с гориво и подготвени за движение при зимни условия.

Задължително е и батериите на мобилните телефони да са заредени. Специализираната техника на фирмите за снегопочистване работи непрекъснато, а екипите са в денонощно дежурство. Специалисти от общинска администрация извършват проверки и следят за обстановката, за да може при необходимост да се предприемат своевременни мерки за намаляване на последиците за населението и инфраструктурата. Инспектирани са всички социални заведения в града, които са заредени с гориво, храна и всички останали необходими консумативи.

При критична ситуация звънете на спешния телефон 112 или на 056/907 218 - денонощен дежурен при Община Бургас. Подавайте изключително коректна и точна информация, за да бъдат резултатни действията на специализираните органи за ограничаване на последиците.

При снеговалеж и заледявания трябва да се имат предвид следните мерки за защита:

Необходимо е да се следи метеорологичния бюлетин, предаван по радиото и телевизията. Отложете пътуването, ако не е наложително, част от пътищата ще се окажат затворени поради навявания и заледявания.

Ако непременно трябва да тръгнете, за предпочитане е да пътувате с влак. Облечете топли дрехи, изберете подходящи обувки и ръкавици, сложете вода и няколко сандвича в чантата си.

Ако все пак решите да тръгнете с автомобил, той трябва да има радиоапарат. По възможност, носете мобилен телефон. Проверете дали имате достатъчно гориво, въже, лопатка, фенерче и брадвичка. Гумите трябва да не са много напомпани, поставете вериги.

Изберете първокласните пътища, макар и да пътувате повече километри, те се разчистват от навяванията с предимство. Карайте бавно и внимавайте, когато минавате покрай сгради, електропроводи и дървета.

Спазвайте временната маркировка, поставена от контролните органи и пътните служби.

Ако по пътя се натъкнете на затрупани автомобили, маркирайте мястото и съобщете на органите на КАТ, Пътните служби или на ПБЗН.

В случай, че сте затънали в навявания от сняг, избягвайте непрекъснатата работа на двигателя на празен ход, поради опасност от отравяне, гасете го периодически. Завържете дреха с ярък цвят на антената, за да бъдете забелязани.

Окажете помощ на изпадналите в беда. Измръзналите части на тялото се разтриват със спирт и леко се масажират. Не разтривайте със сняг - тялото допълнително се охлажда и може да се нарани кожата. При измръзване от I-ва, II-ра, III-та и IV-та степен се налага транспортиране на пострадалите до болнично заведение.

Не спирайте да почивате на открито, освен в населени места и крайпътни мотели. Ако обстановката се усложнява, преустановете пътуването като спрете в най-близкото населено място.

Когато трябва да се придвижите пеша, екипирайте се с подходящи обувки и топли дрехи и ръкавици. Носете мобилен телефон, транзистор и фенерче. Избягвайте да се движите поединично, вървете далеч от сгради, електропроводи, стълбове и дървета, вземете мерки против измръзване на крайниците.

Носете лекарства и термос с чай или други топли и подсладени напитки.

• В населените места се обърнете към административните власти, Гражданска защита, МВР или Пътните служби.



Още по темата: общо новини по темата: 333
18.12.2017 »
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: