Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ето защо бургаските таксита побъркаха хората навръх Нова година! Плашат кмета, че това е само началото
Автор: Екип Burgas24.bg 19:51 / 02.01.2017Коментари (13)27442
© Burgas24.bg
В новогодишната нощ нямаше протести, нямаше искания за стоянки, намаляване на патента и химически тоалетни, нямаше клаксони и шествия... но нямаше и свободни таксита! Това беше тихият им протест - точно в нощта, в която бургазлии имаха най много нужда от тях.

С тези думи, изпратени до кмета Димитър Николов, бургазлията Радослав Иванов се опита да обясни ужаса в Новогодишната нощ. В първите часове на 2017-а година десетки бургазлии останаха на студа и бяха принудени да търсят алтернативни начини за прибиране. Диспечерите, сякаш напук, парираха всяко обаждане, а жълтите коли бяха потънали вдън земя.

"В новогодишната нощ много от вашите съграждани усетиха и почувстваха нуждата от такси, за да се приберат по домовете си. Нямаше протести, нямаше искания за стоянки, намаляване на патента и химически тоалетни, нямаше клаксони и шествия... но нямаше и свободни таксита! Хората вървяха по пътя, махаха и се молеха на такси да спре и да ги вземе. Всички централи даваха заето и отказваха да приемат поръчки".

"Да, защото на мъжете и жените зад волана на жълтите коли им писна! Писна им да бъдат незачитани, обиждани, наричани бакшиши, мачкани всеки ден на пътя от обществен ред, полиция и КАТ! Писна им да трошат коли, да плащат и да търпят нагли, пияни, дрогирани и запасани с ножки клиенти! Писна им да се въртят по непочистените от сняг и разбити улици на иначе "най добрия град за живеене", гласи гневното обръщение.

"Господин Николов, това беше тихият им протест - точно в нощта, в която вашите съграждани имаха най много нужда от тях. Обърнете им внимание! Искам само да изместя гледната ви точка и да погледнете на нещата и проблемите от тяхната страна. Ще ви кажа и лек вариант на шумния протест, но наистина не ви го пожелавам<

©
/i>".

"Ще ви събудят сутринта по телефона и ще разберете, че паяците са блокирани в наказателния паркинг от безразборно паркирани жълти коли на "Оборище" и "Пиротска" и не могат да излязат за да преместят други 500 коли паркирани пред общината,"Ботева", "Сан Стефано", "Вардар", кръговото на "Трапезица", Новата поща, Областна управа,"Иван Вазов","Булаир" и още къде ли не"...

"Представихте ли си картината? Как в час пик целият град ще бъде блокиран и парализиран с часове! И актовете няма да ги уплашат. Те вече имат достатъчно написани, един повече не е проблем! Проблемът е друг и ако имате волята, ще разговаряте и ще ги чуете, ще помислите и ще го разрешите. Пожелавам ви приятен ден и не ви пожелавам неприятния "Жълт ден", продължава заплашителният текст.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.01.2017 г.
0
 
 
ако зависи от мен-и един лев не бих дал за тези яки мъже,дето цял ден чакат жертви и чоплят семки зад волана!пък и се правят на жертви?толкова наглост на куп никъде не се вижда!и какво се правят на ощипани моми?-в софия ми се е случвало за 2-3 километра да ми се искат огромни пари и като отказах,ме заплашват ,че ще извикат колеги за да си платя???това не е изолиран случай,знае се...не адско нагло племе са в цялост с което пречат и на малкото съзнателни в бранша!
0
 
 
Пълни мошеници са,такситата са като обори,миришат на цигари и чорапи,това не са таксита а кенефи
0
 
 
Ако щат да работят ,то си е за тях ,а това което са направили е паднало върху техните клиенти ,е какво да кажат хората сега ?!?
Aнонимен
на 02.01.2017 г.
0
 
 
в ресторанта сметка от 200 лв отстъпка има ли ..... не плащаш и си заминаваш после таксито скъпо .... събудете се , а като се насирате и напикавате в колите ние какво да ви правим
Aнонимен
на 02.01.2017 г.
0
 
 
Чета тези заплашителни текстове и си мисля, че така започва анархията. Този с жълтия протест ще плаши, както е описано, операторът в ЛУКОЙЛ също може да ни уплаши повече от жълтото такси, операторът във ВиК и той също може да плаши страшно, хлебо-производителят - ами и той има с какво да ни изплаши, както и този в комбайна, както и този който произвежда ел. енергия и я продава за жълти стотинки на ония които ни режат главите и т.н и т.н....Ей, хора - нека бъдем преди всичко разумни, защото всеки един от нас държи инструмент чрез който може да изнудва и Държава и власт и простосмъртните около себе си. Мислете с главите си, защото без такси ще живеем, но има далеч по-важни неща, които крепят живота ни...Ами, ако се разлютят хората, които произвеждат тези блага, какво ще стане ? Крайните действия и постъпки не са желателни още повече в положението, в което се намира нашата крехка и клета държавичка.
0
 
 
Не само те трябва да протестират . Протест и за новата транспортна схема трябва, за цените на картите, за неподдържаните заледени улици ( срамота - морето, лугата и солта са ни под носа, а градът ни - непочистен и заледен ) . Това изобщо не е най-добрият град за живеене ...
0
 
 
Защо очаквате 400 таксита да извозят гражданите и годините на града не мога да разбера .И то при непочистени улици.
Aнонимен
на 02.01.2017 г.
0
 
 
Процент от таксиджийте са супер нагли,има и нормални сред тях.Много примери мога да дам. 1-на касовия апарат показва 2.20лв , давам 20 лева и ми връщат 17лв и шофьора ме пита какво чакам,че не слизам 2-Викам такси на адрес,казват ми 5-6 минути,таксито идва след 24 минути и няколко позвънявания в таксиметровата компания 3-Известна фирма в Бургас прави отстъпки като извикаш по телефон такси. 20 процента или поне така заблуждават,последния път шофьора ми казва-аз отстъпки не правя,който иска да прави Още примери да изброявам ли?
0
 
 
Тоцно така..Отстояваите си правата таксидйии
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: