Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлии скочиха срещу изискването за спешни телефони в асансьорите
Автор: Екип Burgas24.bg 10:43 / 21.12.2016Коментари (5)3740
©
След София и в Бургас скочиха срещу изискването за поставяне на спешни телефони в асансьорите. Хората смятат, че устройствата са безсмислени и целят единствено да облагодетелстват фирмите по поддръжката.

Един от по-старите блокове в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник" е строен преди около 30 г. От тогава е и асансьора в него. Хората недоволстват, че трябва да бъде поставен спешен телефон и за него трябва да платят немалка сума от джоба си.

"Много хора не искат да има тези бутони, или паник бутони, или телефони, по простата причина, че струват много пари, а ефектът от тях ще бъде минимален или почти никакъв. Защото това нещо след 2-3 месеца или ще се начупи, или ще откаже, няма никой повече да го потърси, а ще се вземат тук едни суми, тук пише 350 лева", посочва бившият домоуправител на бл. 235 Костадин Анастасов.

Офертата на фирмата, която поддържа асансьора в сградата е за 350 лв. А с допълнителните разходи може да стигне и 400. Живеещите в блока не знаят как ще работи устройството. 

"Дали ще е паник бутон, дали ще е слушалка, дали ще е нещо, което ще бъде удобно. Примерно, ако асансьорът падне от горе до долу, и вие сте долу в безсъзнание как ще го натиснете този паник бутон или тази слушалка ще я вземете? Как ще стане това нещо? Вие падате от горе на долу, ще ви остане ли време да натискате паник бутони, слушалки да вдигате и т.н" коментира Анастасов.

Живеещите в блока нямат информация как ще бъде поставено устройството и как ще работи, няма скица.

В момента техник викат по телефона, но събота и неделя такъв няма. "Има и друго нещо. Ще го има този телефон, обаче дали като натиснеш слушалка, или бутон, или каквото е, някой ще се обади отсреща? Европата го иска, иначе ще ти спрат асансьора", коментира Слави Запрянов.

От ДАМТН обясниха, че въпреки че гратисният период за въвеждането на тези спешни устройства изтича на 1 януари догодина, асансьорите без такива устройства няма да бъдат автоматично спирани, а евентуално ще бъдат спирани при годишния технически преглед.

Жителите обаче настояват това изискване да отпадне и за това са изпратили жалба и до омбудсмана на Републиката.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На мен първо ми казаха, че тези устройства ще струват около 200,00 лева. Само след около месец, когато плащах таксата за асансьора ми споменаха, че вероятно цената ще е около 500,00 или дори 600,00 лева! Всеки от нас си има телефон в джоба, та дори два или три! Обирджийство!
0
 
 
Бургазлии да скочат срещу безумната транспортна схема и крайно недостатъчното време за прикачване.Слизам на терминал ,,Юг" за ползване на12а....само , че тя идва след....18 мин.....И обратно на Б2...след това...ходене...
0
 
 
изскочиха с това, че понякога нашите телефони нямали обхват ... интересно е ако нашите нямат обхват как техните ще имат :) смешници!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: