Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Убиецът на чаровната българка от Ню Йорк писал есемеси от нейно име?
Автор: Екип Burgas24.bg 08:30 / 06.12.2016Коментари (0)1424
©
Стефани с майка си и брат си
Красавицата Стефани Линева е влязла около полунощ при приятеля си. Два часа по-късно от нейния телефон пристигат странни съобщения. Мистерията около откритата в Ню Йорк мъртва студентка засилва подозренията на родителите ѝ, че Стефани е убита и хвърлена на пътя, а не е загинала в катастрофа.

Основната версия досега бе, че българската студентка в Ню Йорк е била блъсната от автомобил, след като бе открита на пътя в американското студентско градче Бинхамптън. Пред Нова телевизия семейството на Стефани разкри подозренията си, че тя може да е убита на друго място, а тялото ѝ да е било захвърлено на магистралата. 

Купчина пясък, който покрива следите от кръв, е единствената следа от трагичния инцидент, разкриват от полицията. Телефонът ѝ бе открит на няколко пресечки от мястото, където е намерено тялото.

Същевременно властите в Бинхамптън издирват свидетели на инцидента, при който е загинала 20-годишната българка. Тялото на Стефани бе открито в 2,05 часа през нощта в събота до бетонна медиана на пътя 434 в университетското градче. Според съдебните лекари смъртта настъпила вследствие на силен страничен удар в областта на главата. 

Момичето починало от кръвоизлив, а тялото било обезобразено. Стефани била студентка по медицина в университета Бинхамптън със стипендия за тенис. Майка ѝ е популярната в българската общност в Ню Йорк детска лекарка Даниела Атанасова. Баща ѝ е известният диригент Стефан Линев. Семейството е от Русе. Родителите са разделени. 

Часове преди да загине, Стефани си тръгва от парти между 22,30 и полунощ и отива към общежитието на своя приятел - 19-годишен испанец. Пред сградата я срещат няколко момичета, които ѝ предлагат да я закарат, ако е тръгнала на парти. Тя им отговаря, че се прибира при гаджето си, и влиза в общежитието.

Часът е 30 минути след полунощ. Това е и последният момент, в който някой я вижда жива. Приятелят на Стефани казва, че по това време вече спял. Около 2 часа през нощта нейна приятелка получава странни есемеси от българката. 

В съобщенията момичето казва, че иска да се поразходи на кея и ще отиде да си купи сладолед. Родителите и полицията подозират, че те са писани от човека, който я е убил. Приятелите казват, че есемесите били написани в различен стил от този на Стефани. 

"Горда съм да бъда претендентка за Miss Bulgaria in USA! Нямам търпение", пише преди 2 г. тя във Фейсбук. Българката е участвала в конкурса Мис България САЩ през 2014 г. Тялото на Стефани ще бъде кремирано, а прахът ѝ разпръснат най-вероятно над тенис клуба в Ню Йорк, който са посещавали с майка ѝ. 

Нейното 9-годишно братче също тренира тенис, пише Bg Voice. И 70-годишната баба на Стефани живее в Ню Йорк. Братовчед на загиналото момиче е Георги Линев - определян като най-успешния български музикант, покорил Холивуд. Парчетата му се въртят по BBC Radio 1, списания като Rolling Stone и LA Weekly го нареждат сред 10-те най-обещаващи нови изпълнители за 2015-а. 

Неговото парче Like I Need You е използвано в трейлър към 4-ия сезон на световноизвестния сериал "Игра на тронове".  Университетът Бинхамптън излеза с официално изявление по случай смъртта на българката. 

"С дълбока тъга ви съобщаваме за смъртта на студентката Стефани Линева. Това беше първият семестър на Стефани в университетското градче. Тя се премести от университета Аделфи и беше част от нашия отбор по тенис. Почти невъзможно е да си представим загубата на толкова млад и талантлив човек и това ще има своето отражение върху цялата ни общност. Ще ни липсват духът на Стефани, нейната страст и отношение към всички, които я познаваха", пише в съобщението.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: