Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Еврокомунисти скочиха срещу закона за премахване на символите от соца у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:12 / 02.12.2016Коментари (8)1560
© Труд
30 работнически и комунистически партии от 23 европейски страни, обединени в Европейската комунистическа инициатива, осъдиха новия закон за премахване на комунистическите символи, приет от парламента миналата седмица. В специално писмо, разпространено от Съюза на комунистите в България - член на организацията, те обявиха солидарност с българските комунисти.

Партиите от "Инициативата" искат незабавно оттегляне на "анти-комунистическия закон" и всяко друго преследване на комунистите и тяхната дейност, идеология и символи.

"Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на ЕС и на буржоазните правителства да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология", заявяват комунистите.

Инициативата на комунистическите и работнически партии е форма на сътрудничество между комунистическите и работническите партии в Европа. Инициативата включва 30 комунистически и работнически партии от страните членки на Европейския съюз, асоциираните страни и други европейски държави като Великобритания, Австрия, Хърватска, Дания, Франция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Турция, Литва, Латвия, Малта, Швеция, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Гърция, Беларус, Украйна, Русия. От българска страна представители в "Инициативата" е Съюзът на комунистите в България и Партията на българските комунисти - членове на коалиция "БСП Лява България". "Инициативата" има депутати в Европейския парламент.

Пълният текст на писмото:

"Европейската комунистическа инициатива осъжда и отхвърля новия анти-комунистически закон, който провокативно определя "комунистическия режим като криминален" и изисква премахване на комунистическите символи и послания, прави задължителна анти-комунистическата пропаганда в университетските и училищните учебници и определя глоби до 2 000 лева (1 000 евро) за тези, които не го прилагат, и при повторно нарушение удвоява глобата.

Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на Европейския съюз и буржоазните правителства да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология. Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нациско-фашистките престъпления. Колкото повече се увеличава антинародната и антиработническа офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб анти-комунизъм. Техните усилия няма да успеят. Великата октомврийска революция преди 99 години показа, че хората могат да избират социално-икономическа система, която да служи на техните интереси, че те могат да вземат нещата в свои ръце и радикално да променят живота си.

Ние изразяваме нашата солидарност с българските комунисти и искаме незабавно оттегляне на антикомунистическия закон и всяко друго преследване на комунистите и тяхната дейност, идеология и символи.

Анти-комунизмът няма да мине!"

Източник: Труд









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Разбирам недоволството на коментиращите. И аз не съм фен на комунизма и социализма. Не е правилно обаче, в България винаги да си затриваме миналото и да унищожаваме историята си. Германците бутнали ли са си Берлинската стена? Мемориалът "Линкълн" съборен ли е, въпреки вижданията и мнението на Линкълн за правата на чернокожите в Щатите? Потъпкваме си историята, паметниците на културата, унищожаваме построеното от живелите тук, преди нас, и си плюем на потеклото... Браво ... ДРУГАРИ! Сринете всичко и си постройте хотелчетата на изравнената земя, както другаря Тотев ще направи със завода Каменица! Извършвайки комунистически деяния, с единствена цел - лична облага, показваме как НИЕ - Парламента, взимаме "демократични" решения, за "благото" на народа и го убеждаваме, че това е негово решение. Не ПОЛИтици, а МОНОклетъчни! Нещастници...
Aнонимен
на 02.12.2016 г.
Aнонимен
на 02.12.2016 г.
0
 
 
Разбираме недоволството на комунистическите организации-няма друг, освен законен начин за забрана на техните проявления! Да, не можем да върнем милионните жертви и милиардните пропилени животи на малтретираните стотици народи от комунистическите "идеалисти" борещи се за целите си със средствата на унищожението! Не това не беше война! Беше битка на идеи, в която вие мръсни комунисти, определихте, кои да живеят и кои да умират! Не искаме вашето извинение, защото за него се иска морал, който нямате! Анатема! Нямате нашето опрощение ,защото нямате достойството да го поискате ! Бъдете проклети убийци и изверги!
0
 
 
Ами да отидат да живеят в Куба и КНДР да се радват не само на символите и петолъчките!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: