Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лекар към "Господари на ефира": Уникална медия!
Автор: Екип Burgas24.bg 09:50 / 05.11.2016Коментари (26)1878
Лекар от Комплексния онкологичен център в Пловдив се обърна към "Господари на ефира" с думите "Уникална държава, уникална медия, уникална телевизия", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Група обгрижени пациенти на КОЦ Пловдив излезе от своя страна с гражданска позиция като право на отговор срещу репортажа на "Господарите". 

Ето и част от нея без редактораска намеса: 

"Много тъжно. Първо го чухме на улицата, после прочетохме какво пише в интернет. Гледахме и "Господари на ефира". Този път е много масирано. Пречат на някого. Преди години пречеха на министъра на здравеопазването, искаше да ги закрие. Всички се дигнахме на протест и осуетихме коварния план. Сега пречат на безбройните вече частни болници, чиято алчност да източат кръвта на пациента до последна капка чрез пътеките през Здравната каса е неутолима."

В изявлението се пише, че "за разлика от частните практики КОЦ - Пловдив е точно място за комплексно лечение от висококвалифициран медицински персонал, отговарящ за здравето на цяла Южна България и затова спасените пациенти, заедно с техните семейства, близки и познати, са стотици хиляди. 

Доволни и благодарни към КОЦ - Пловдив българи. Пациентите са толкова много, че е трагично само да се споменава броят им, защото това са разболели е българи, търсещи помощ. Та едва ли от болницата имат нужда да надписват или нещо подобно - по-скоро обратното, за разлика от частните болници. Да, лекарите са хора, а не роботи. Всеки може да сгреши.

Съжаляваме за пострадалите хора, ако има такива. Но никой не казва една добра дума за спасените, за условията на работа, за възнагражденията и всеотдайността на лекарите ни. За нашите герои в нашата пловдивска онкологична болница!"

Петицията продължава и с въпросния репортаж: 

"И ето го и достойният за Оскар сензационен репортаж на "Господари на ефира": Шок и ужас в Пловдив! Като от филм на ужасите - ракова болница реже и осакатява здрави жени като през Средновековието. 

Излиза една жена, говори хаотично и пълно с откровени глупости неща, забележими дори за медицинско неграмотни лица противоречия в разказа и един куп въпросително за зрителя... Всички са анонимни. Гледната точка на други пациенти в Онкологията не е потърсена. Болните и здравите са подложени на журналистически тормоз. 

Отделно се носят слухове (не твърдим истина ли са или не) че има признания, че репортери са дебнели пациентки да им предлагат пари срещу участие в омаскаряващ репортажи. И това ако не е за прокуратурата наистина, в случай че е истина... 

Защо на "Господари на ефира" в точно този репортаж със силни съмнения за намесени интереси от страна на частни болници, репортер е точно Дани Йорданов от ... Враца, официално представен на страницата на предаването със следното резюме: 

"Дани Йорданов е репортер на "Господари на ефира" от Враца, баце. Филолог по образование, но пък репортер по призвание. Преди да стигне до това откритие е пробвал и кариера на хамалин, но не се е получило., защото "Не е леко да носиш тежко", открива Дани."

Е, точно този филолог с кариера на хамалин, баце... ли е компетентен да коментира свръх специализирана медицинска терминология. И чак от Враца дойде момчето, да направи репортаж на проблемите в Пловдив. Евала бе, Дани, голям си. Издаваш присъди и квалификации от раз..."

Изготвилите изявлението, подписали се като доволни от КОЦ - Пловдив граждани и пациенти, пишат в заключение: 

"Нас ни има благодарение на КОЦ - Пловдив и ние не сме недоволни. Доволни сме. Имаме ли право го кажем. Репортажчетата омаскаряващи болницата са толкова неграмотно скалъпени, а сякаш това не прави впечатление на никого. Разделяй и владей, ама много елементарно. 

А преди имаше професионализъм дори в поръчковите неща. Сега парите са над всичко. Дори над здравето на хората. Чак дотам, че някой да закрие Онкологията в Пловдив. Ами закрийте я и да се приключва. Раздайте ни по една лопата да си изкопаем гроба, та да си харчете откраднатите пари на спокойствие."




Още по темата: общо новини по темата: 5
27.07.2021 »
22.04.2021 »
05.12.2019 »
31.01.2019 »
08.06.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Персоналът на КОЦ - Пловдив е достоен за уважение!!!! Който е бил техен пациент прекрасно знае това!!!! Колко пациенти разчитат на техния професионализъм!!!! Знаете ли "Господари на ефира" какво е да си болен от рак?! Знаете ли ужаса от тази диагноза, как те сковава и не знеш на кое небе си?!?! И ако не са професионалистите от КОЦ - Пловдив да се погрижат за теб, да те успокоят, че ще ти помогнат и заживяват с твоите проблеми, си ЗАГУБЕН!!!! Защо УБИВАТЕ НАДЕЖДАТА на хората, защо принизявайте труда на всички, които работят в КОЦ?!?! Идете само с д-р Тулев, с д-р Балева, със ст.мед.сестра Баткова, със санитарката Кармен, да проследите с камера техния работен ден!!! Няма да издържите на напрежението!!!!! А тези хора издържат, защото срещат благодарните погледи на пациентите си!!!ш НО ВИЕ НЕ ВИЖДАТЕ тОВа, защото не сте в огъня , в който горим НИЕ, БОЛНИТЕ оТ РАК!!! Срам ме от вас!!!!
+2
 
 
На тези лекари трябва да им целувате ръцете, а не да ги хулите.
+2
 
 
Евала! Има нормални хора, които разбират!!!
0
 
 
има да учат,докато станат лекари загрижени истински за своите пациенти,има да учат докато станат професионалисти,за мен това са някакви сестри,които уж разбират и от нещо друго.Няма истински лекари в България.Лекари от индия например,са много по добри специалисти от тукашните,това е истината.
+1
 
 
Ако ги нямаше лекарите, българите щяха да бъдат безсмъртни.
+1
 
 
Доктор Тулев е сред най-достойните Лекари , които познавам , изключителен професионалист и Човек !
+1
 
 
Белите ангел на болното ни общество!!! Всеки нормален българин трябва да застане срещу тази долна медия за да ги защити!!!
0
 
 
"Господари на ефира" са платени клоуни и това е ясно още откакто се появиха като предаване.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: