Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Митьо Очите контролирал над 12 фирми за таксита
Автор: Екип Burgas24.bg 09:47 / 20.07.2016Коментари (0)2521
©
Над 12 фирми за таксита е контролирал несебърският наркобос Димитър Желязков - Очите. Това стана ясно, след като голямата му дъщеря Станислава и годеникът й Велислав бяха привикани на разпит в полицията. Досега се смяташе, че компанията за превози, свързана с Очите, е една и се води на името на майка му Станка. Оказва се, че общината в Несебър има практиката да издава разрешения за таксиметрова дейност на територията на курорта Слънчев бряг и в града на максимум три коли от една фирма.

Така, ако някой иска повече негови таксита да работят в общината, трябва да регистрира повече от едно дружество. По неофициална информация таксиметровите компании, свързани с Димитър Желязков, са над 12. На практика това означава, че за Очите работят около 40 коли, което го прави монополист по крайбрежието.

Голяма част от шофьорите му също даваха обяснения в районното. Те пристигнаха с колите си под полицейска охрана, а паркингът пред управлението бе претъпкан от жълти коли на компания "Такси 1", която е собственост на дъщерята на Очите.

Главният секретар на МВР Георги Костов призна, че фирмата се разследва. Главният прокурор Сотир Цацаров пък заяви, че много скоро ще станат публично известни резултатите от работата на държавното обвинение по случая. Според запознати разследващите нищят организирана престъпна група (ОПГ) с евентуално участие на мутри и родини на Митьо Очите. По думите им бандата се занимавала основно с изнудване, рекет, разпространение на наркотици и проституция. Работната версия била, че престъпленията са въртени зад паравана на легалния бизнес с таксита в Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас, ръководен от Станислава. Пътеката в този бранш пробила майката на наркобоса - Станка, на която е кръстена внучката. Възрастната жена над 20 лета въртяла волана на жълтата кола край морето. През последните няколко години обаче се оттеглила от активното шофиране. Властната дама също работи във фирмата на внучката си. Тя координира работата на таксиметровите шофьори.

Близки до разследването твърдят, че прокуратурата на бързи обороти събира доказателства за бандата на Очите. От държавното обвинение искали колкото е възможно по-бързо да се доберат до годни улики, за да могат в момента, в който здравословното състояние на Очите позволи, той да бъде сюрпризиран с обвинение. Това можело да стане факт, когато лекарите преценят, че пациентът е в състояние да бъде разпитан и да участва в нужните процесуално-следствени действия. Няма шанс до такава развръзка да се стигне, преди Очите да бъде стабилизиран, твърдят запознати.

Според версията на разследващите тежко раненият при стрелбата в Слънчака преди месец Митьо е успял да възроди империята си само година-две след като излязъл от затвора, където излежа четири години за дрога. Ченгета твърдят, че Очите изградил строга йерархия в новата си престъпна структура и държал изкъсо участниците в нея. Той се заричал, че ще бъде безпощаден към аверите си в случай на предателство или провал, защото не си и помислял да бъде тикнат отново в пандиза, пише в. "България днес".

Надеждите му били попарени, тъй като разследващите склонили свидетели да проговорят срещу наркобоса. Техните показания за жалост били "на кантар", което не било достатъчно босът им директно да бъде обвинен като шеф на ОПГ.

Според източници от прокуратурата това няма да спаси кожата на несебърския Ал Капоне. По думите им има вариант първоначално той да бъде подведен под отговорност за хулиганство, което е свързано с нахлуването на въоръжените му мутри в заведението на Божидар Кузманов - Божо Кравата на Слънчака. След сблъсъка на двете групировки Желязков бе тежко ранен, гардът му Сашо Водолаза убит, а аверът му Кольо Магарето отнесе олово в таза.

Собственикът на кръчмата "4 You" Божо Кравата изчезна след престрелката и е обявен за издирване. Говори се, че се криел при авери в Гърция заедно с бременната си съпруга.




Още по темата: общо новини по темата: 140
19.12.2022 »
27.10.2018 »
22.12.2017 »
12.05.2017 »
30.04.2017 »
21.04.2017 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: