Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Жители на "Братя Миладинови" се жалват от липсата на места за паркиране
Автор: Екип Burgas24.bg 08:20 / 28.06.2016Коментари (6)5184
© Burgas24.bg
Жители на к-с "Братя Миладинови" са входирали жалба срещу липсата на места за паркиране. Тя е изпратена до председателя на ОбС - Бургас Костантин Луков с копия до кмета на Бургас Димитър Николов, общественият посредник Таню Атанасов и омбудсмана на България Мая Манолова, установи справка на Burgas24.bg.

Жалбата е подписана от Борис Киряков, живущ в "Братя Миладинови", както и от домоуправители на няколко входа.

"В нашия район съществува огромен проблем с паркирането, особено в зоната между улиците Стефан Стамболов, Сан Стефано, Одрин, бул. Тодор Александров. Уличната мрежа в квартала е натоварена с леки коли на живущите, както и с придвижващи се и преминаващи леки и тежки автомобили и не на последно място пешеходци", се посочва в жалбата. В района има множество обекти, събиращи огромно количество хора на едно място. Сред тях са държавни и общински образователни институции (университет, училище, детска градина) и здравни учреждения (ДЦ "Св. Георги Победоносец", АГКлиника), НОИ, офиси на различни държавни и частни фирми и предприятия, финансови и застрахователни компании, търговски магазини, аптеки, хранителни заведения.

"През годините сме сигнализирали многократно Община Бургас за нашия проблем. На нашите домоуправители е било обещано преди година и половина на организирано от Общината събитие да се построи голям паркинг върху свободния парцел пред СОУ "Братя Миладинови". Обещанието не е изпълнено и наместо паркинг, парцелът е продаден на частен инвеститор на търг през декември 2015 и е дадено разрешение за строеж на няколко жилищни сгради. В същия момент е дадено разрешение за строеж и на още два обекта в района, което затруднява още повече трафика.

У нас буди недоумение факта защо Община Бургас продава общинска частна собственост на частен инвеститор вместо да изпълни обещанието си и да изгради паркинг за живущите в района? Тази земя е дарена от Александър-Георгиев Коджакафалията преди много години за нуждите на бедните жители на града. В последствие част от нея, като гореупоменатия парцел, остава собственост на Община Бургас. Реализирайки продажбата му на частен инвеститор не се ли поругава волята на Коджакафалията, а именно да се ползва тази земя за нуждите на бургазлии?", пише още в писмото.

Районът е включен в новото разширение на Синя Зона Бургас. Според живущите в "Братя Миладинови", платеното паркиране няма място в жилищните комплекси.

"Обявяваме се категорично против продажбата на общинска частна собственост при наличие на такава огромна нужда от паркоместа и поставяме пред вас следните въпроси:

1. Не желаем включването на квартала ни в рамките на Синя Зона на град Бургас!

2. Изискваме Община Бургас да влезе в ролята си и да реши проблема с паркирането в нашия район, чрез създаване на допълнителни паркоместа!

3. Желаем пълна информация относно новостроящата се жилищна сграда в парцела пред СОУ "Братя Миладинови" и какви са възможностите там да бъде изграден обещания ни паркинг.

Приложено представяме подписка от живущите в района, които подкрепят изцяло тази жалба.", завършва писмото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.06.2016 г.
0
 
 
Да намазват целия град със синя боя и да се приключва. Какви са тия уличка по-уличка. Те стигнаха до Славейков вече с тяхната измислена синя зона....
0
 
 
Проблема ще се "реши" като начертаят сини зони...за съжаление,няма да направят скоро време свестен паркинг
0
 
 
То цялото ви подобие на град е такова.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: