Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаски таксиджии се готвят за протести, жалват се на кмета
Автор: Екип Burgas24.bg 10:04 / 26.02.2016Коментари (9)6211
© Burgas24.bg
Таксиметрови шофьори се жалват до кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на местния парламент Костантин Луков от липсата на стоянки за изчакване на клиенти. Заявление за това е входирано от Сдружение с нестопанска цел "Независим Транспортен Синдикат АВТО 94", чието седалище и адрес на управление е във Варна, научи Burgas24.bg. Таксиджиите настояват за среща с ръководството на Общината. Ако такава не бъде осъществена, те се заканват да организират ежедневни протести.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Господа
Обръщаме се към вас с молбата да предприемате действия по обособяването на таксиметровите стоянки на територията на поверената ви Община. Действията предприети от ваша страна не удоволитворяват изискванията за таксиметрова дейност в Европейският съюз или по точно разпоредбите засегнати в Наредба номер 34 член 47 ал 1и 2 за таксиметров превоз на територията на Република България. При наличието на 800 таксиметрови коли работещи на вашата територия с разрешителни издадени от Община Бургас вие трябва да предоставите минимум 300 таксиметрови места . Тези стоянки трябва да обслужват гражданите на гр.Бургас в пълния смисъл а не символично поставени на избрани от вас места. Не може таксиметров автомобил да няма право да взема клиенти от Обществените места като например Автогара или ЖП гара гр.Бургас. Таксиметровите стоянки се поставят за удобството на гражданите и гостите на града а не за попълване на нормативни документи. По тази причина ние от "Независим Транспортен Синдикат АВТО 94" като представители на 450 таксиметрови шофьори участващи в нашия синдикат от вашия град, Ви молим най-учтиво за една работна среща в следващите 15 дена с която да решим проблемите свързани с таксиметровия бранш. При отказ от ваша страна ние ще използваме всички законови средства предоставени от законите на Република България като се готвим за двуседмични протести всеки ден. Упълномощено от наше име лице за територията на гр. Бургас ще входира това заявление в Общината на гр.Бургас.", е точният текст на писмото, подписано от председателя на синдикат "АВТО 94" Димчо Иванов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.02.2016 г.
0
 
 
Спрях да чета това писмо. Защо ли? Тези, които го публикуват, трябва да познават повече граматиката.
Aнонимен
на 26.02.2016 г.
0
 
 
и мен ме дразнят таксиджиите ,но и от общината вече се оцапаха с тая транспортна схема
0
 
 
До възмутените инеиформираните -работят с трудови договори и се осигуряват. Ценообразуването зависи от фирмата, към която са и която е носител на лиценза. Местата на пътниците са застраховани. Колите минават преглед два пъти годишно и подменят ходова част три пъти. Таксиметровият превоз е обществен транспорт, и като такъв е носител не само на задължения, а и на права.
0
 
 
Знаете ли в каква дилема съм всяка сутрин?Когато направя обратен по посока окръжна,аз трябва да се нареда в средата,а буса е в дясно.Когато съм трета кола ,аз не мога да се наредя в лентата за да завия за да отида на работа и се налага да обиколя кръговото или от МакДонълдс да обикалям и през долния вход да стигам на работа.Ако аз се наредя на бус лентата,пътя които ме води на прав път до спешното,ми свирят шофьорите и ми просветва,като че ли ще го забавя,а съм по-бърз от буса.
+2
 
 
Ей наглеци. Има закон за движение по пътищата и той важи с пълна сила за вас. Вие май мярка нямате. Да спирате където си искате. Да карате където си искате. Колани да не слагате. Автобусите за разлика от вас не возят по един човек ако не знаете. Аз с моята кола возя точно толкова хора, колкото и вие. Що да не карам и аз в бус лентата,а?Защо при поевтинелите горива не сте смъкнали тарифите? Защо не работите и не се осигурявате като редовни фирми?
+3
 
 
Той да ги затрие ще е най умното нещо.След това,за Таксиджия минимум факултет да има,без магистратура.Не стига че ни газят по пътищата,че предизвикват ПтП ,не стига че мамят държавата,манипулират апаратите,крадат от клиентите.Отпуската нема да ми стигне да пиша още ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: