Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ген. Кирчо Киров: Ромското население у нас може да бъде радикализирано
Автор: Екип Burgas24.bg 09:51 / 20.11.2015Коментари (1)1906
© bTV
Боя се, че ромското население у нас може да бъде радикализирано. Това каза ген. Кирчо Киров в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"България е бедна държава, икономическото положение е изключително тежко и във всички случаи следва да очакваме, че при тях ще има развитие на тези процеси на ислямизация", допълни Киров. Според него преминаващите през България ислямисти установяват контакт на наша територия с целта да ислямизират и радикализират местните малцинства.

"Службите ни работят на предела на своите възможности", каза още Киров. В същото време той допълни, че нито една страна не е в състояние да се справи сама със злото, идващо от "Ислямска държава".

"Общата охрана на границите на Шенген звучи добре като пожелание, но мисля, че е твърде трудно и сложно за решаване като процес поради различните интереси", каза Киров. По думите му кървавите атентати в Париж на практика са денонсирали Шенген, а интеграционните процеси са загубили темп. "Очевидно ЕС подлежи на едно преразглеждане и преоценка, свързано с лидерските качества на водещите страни", допълни той.

Българската следа в парижките атентати

"Българската следа е историческо явление още когато се заговори за българския чадър, но в конкретния случай съм склонен да приема мнението на премиера Бойко Борисов", каза Кирчо Киров по повод информация в медиите, че автоматите "Калашников" на парижките терористити са българско производство".

"Преди '89 и след '89 година България извършва легална продажба на оръжие и то може да попадне във всякакви ръце", допълни още Киров. Според него е почти невъзможно да се проследи пътят на едно оръжие.

България е длъжна да прояви солидарност

"България е длъжна да прояви солидарност и съм убеден, че може да бъде в помощ на Франция", каза Кирчо Киров. Според него е много важно нашите служби да активизират обмена си с партньорските. "Особено важно е ежедневно да се поддържа връзка и контакт със съседните държави", допълни той.

"Не може всичко да се улови, трябва да сме ясни и да не храним илюзии", каза Киров. Според него френските служби не са успели да получат изпреварваща информация за атентатите в Париж.

"Преминаването от единични терористични актове към операции с организация, логистика - когато има такава организация винаги изтича информация, а тя не е доловена предварително", допълни Киров.

"Смятам, че се очертават контурите на една възможна коалиция и договореностите, постигнати между Владимир Путин и Франсоа Оланд ще продължат и по посока на САЩ", каза Киров. Той допълни, че очаква съвсем скоро да бъде създадена коалиция, която да удари с общи сили "Ислямска държава".



Още по темата: общо новини по темата: 98
13.10.2017 »
12.10.2017 »
09.06.2017 »
23.03.2017 »
27.01.2017 »
12.01.2017 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Едно време Чърчил навива Рузвелт да се хванат срещу общия враг Хитлер със СССР-то.Макар да е известно,че с Молотов -Рибентроп ,Сталин и Хитлер са били съюзници както и в подялбата на Полша. Но понеже Хитлер е на прага да подпука Англия с Фау2 и да и стъжни ореола...а Вернер Фон Браун е бил на прага да вкара и атома в ракетите си защото хитлериската ядрена програма се е нуждаела от един последен конвой с тежка вода от инсталациите в Норвегия...Та пред обективната и надвиснала опасност за Англия и заради японския удар над Пърл Харбър без да са във война...САЩ скланят да помогнат на Англия ,на Франция и по принцип на окупираната Европа,косвенно и на СССР. Сега момента се повтаря от 1943...щото всички са потърпевши от терора на ИД,който сами си го създадоха и хранеха. Всички са виновни..И създателя САЩ и хранещата и интегрираща малоумно Европа и безхаберния Путин,който има интерс само когато му се клати фес-а! Наиграха се...сега е време да воюват ВМЕСТЕ!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: