Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
280 първокласници ще прекрачат училищния праг на 15 септември в община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 15:40 / 09.09.2015Коментари (0)1844
©
По последни данни, около 280 първокласници ще влязат в класните стаи на общинските училища на 15-и септември през новата учебна година. Това стана ясно на септемврийското работно съвещание между директорите на общинските образователни институции и ръководството на община Несебър. В най-голямото училище - СОУ "Любен Каравелов", в Несебър в първи клас ще учат 138 деца, в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас- 41 малчугани, а в училището в Обзор очакват 20 първолаци.

На работната среща лично присъства и кметът на община Несебър Николай Димитров. Той бе информиран, че всички девет училища и единадесет общински детски заведения на територията в община Несебър са напълно подготвени за новата учебна година. В конструктивен и непринуден разговор между градоначалника и директорите на училища, детски градини и Общински детски комплекс стана ясно още, че всички необходими учебници и учебни помагала за новата учебна година са доставени в срок и ще бъдат предоставени на децата и учениците. Напълно готови са учебните заведения и за предизвикателствата на зимата.

Отоплителните системи и съоръжения - парно и климатици, са в техническа изправност и са осигурени необходимите количества и видове гориво за отоплителния сезон. Напълно приключени са всички текущи ремонти в училища и детски градини на територията на община Несебър. Най-голямото училище в общината - СОУ "Любен Каравелов", ще започне учебната година с важна придобивка - четири нови класни стаи, които ще бъдат използвани за организиране на целодневното обучение. За обезпечаване безопасността на децата и учениците, е направен оглед на районите около училищата и детските градини и са отстранени предмети или паднали клони, представляващи опасност, обновена е пътната маркировка и площадките по БДП.

Кметът Николай Димитров и присъстващите на съвещанието представители на неговия екип - Стойко Стоянов,секретар на общината, и Яна Христова - началник дейност "Образование, извънучилищни и други дейности", обсъдиха с директорите и организацията на първия учебен ден, за който всяко училище определя само часа за издигане на националния флаг и започване на тържеството за откриване на новата учебна година. СОУ "Любен Каравелов" и всички основни училища ще открият учебната година точно в 9 часа. В ПГТ "Иван Вазов" - Слънчев бряг, тържеството ще започне в 10 часа. Община Несебър ще изрази своето уважение към празника с присъствието на кмета Николай Димитров и членове на неговия екип на откриването на учебната година във всички училища. По традиция всички първокласници в общината ще получат подарък и специален поздравителен адрес от градоначалника. С тържествени ритуали, на 15-ти септември ще бъде открита новата учебна година и в единадесетте детски градини на територията на община Несебър.

В разговора бяха обсъдени и възможностите за участие на училищата и детските градини в програмата "Училищен плод", формите, чрез които община Несебър ще подпомогне квалификационната дейност в образователните звена през новата учебна година, както и предстоящите промени в правилата за прием в детските градини през 2016 г.
По време на срещата кметът Николай Димитров припомни на присъстващите, че община Несебър ще продължи да им съдейства и помага за подобряване на образователния процес във всяко едно отношение. В тази връзка той информира директорите, че община Несебър започва реализацията на поредния проект, който е спечелила по европейска програма. Този проект ще подобри условията за качествен образователен процес и ще повиши енергийната ефективност на образователната инфраструктура в 7 обекта: ОДЗ "Калина Малина" - гр. Несебър, ОДЗ "Делфинче" - гр. Свети Влас, ОДЗ "Мечо Пух" - с. Равда, ОДЗ "Яна Лъскова" - гр. Несебър, ОДЗ "Обзорче" - гр. Обзор, ЦДГ "Радост" - с. Оризаре и ЦДГ "Детски свят" - с. Кошарица.




Още по темата: общо новини по темата: 302
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: