Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Закупили апартаменти обявиха във фиктивен фалит строителя на небостъргача в "Меден рудник"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:58 / 17.06.2015Коментари (4)8598
©
Закупили апартаменти обявиха във фиктивен фалит строителя на небостъргача в "Меден рудник".

"Въпросните лица са организирали една много добре замислена финансова схема, чиято единствена цел е била самите те да се облагодетелстват за наша сметка", пишат до Burgas24.bg Инициативна група от собственици на апартаменти, сключили договори за предварителна покупко-продажба на недвижими имоти във високата сграда в най-големия бургаски комплекс и Медпетрол 5, намиращ се зад бензиностанция на"Шел" "Меден рудник".

Според тях, тъй като става въпрос за стотици граждани, облагодетелстването е в особено големи размери, използвали са се всевъзможни способи за създаването на строителна пирамида, чиято цел била да се прибират от хората пари, като накрая им вземе и собствеността за която, са заплатили по законен начин. Те посочват, че са сключили договорите за покупко - продажба на недвижими имоти в двете сгради, когато управител на строителното дружество "ГМ Строй" ООД е бил Стоянов Иванов. През 2013 г същият прехвърлил дружеството на баба си Дона Тодорова,а неформалният му съдружник Йордан Методиев Бенов, продължил да се разпорежда, като неформален управител на строителното дружество. По-късно същата година, бабата на Иванов била заличена като собственик на строителното дружество, като то е прехвърлено на трети лица. Според тях Петко Григоров Григоров едва на 25 години става собственик на строителна фирма с активи за десетки милиони левове, а неговият съдружник Николай Мушкув, според слухове, които те чули, бил ром от Несебър. "На седми юни, научихме от адвокат на един от собствениците, че фирма ГМ Строй е фалирала. С претенции за кредитори на собствената си фирма са Георги Стоянов Иванов, който твърди, че е сключил седем договора за заем към дружеството, като дължимата сума по тях с лихви и неустойки е на стойност 1 085 000 лева, Йордан Методиев Бенов, е сключил с фирма ГМ Строй девет договора за заем, като дължимата сума по тях ведно с лихвите и неустойките възлиза на стойност 1 611 201,95 лв., пишат до Burgas24.bg, закупилите апартаменти. И добавят, че когато сключили договорите за строителство и покупко-продажба на недвижими имоти, част от тях предпочели да плащат по лизинговите схеми на строителното дружество, като всеки месец заплащали различни суми, в съответствие с договорите им. По думите им получавали насреща квитанции, а не касови бележки или фактури. Това ги усъмнило, че заплатените суми не са били осчетоводени по надлежния ред и при едно дело за несъстоятелност те нямаме как да предявят претенции. В началото на годината от Инициативната група направили запитвания за етапността на завършеност на сградите, но не получили никакви отговори от строителното дружество, което миналата година ги поканило да заплатят суми от по 2690 лева за присъединяване към мрежата на ЕВН. Година по - късно, след заплащането на тези суми, след запитване до ЕВН, се оказало, че изобщо не са започнали да работят по изграждането на трафопостовете и на двете сгради и "Медпетрол 5" и на небостъргача. "Под въпрос е и качеството и етапът на изпълнение на небостъргача, защото, когато направихме запитване до РДНСК Бургас, входирано с номер 691.01.300/17.03.2015 не получихме никакъв отговор повече от два месеца", посочват още закупилите имоти граждани.
"Искаме да отбележим също, че много от собствениците на апартаменти находящи се в ж.к. "Меден рудник" - УПИ III-7 в кв. 140 - "Медпетрол 5" не са прехвърлили собствеността си с нотариален акт, тъй като през последната година от дружеството многократно и единствено в устна форма ни заявяваха, че на сградата няма подадени документи за вписване в кадастъра", добавят още те. При тяхна проверка се оказва, че парцелът, върху който е изградена сградата, е заложен като обезпечение по кредит, с договорна ипотека през 2008 г., сключена в полза на "Прокредит банк", която също е кредитор на ГМ Строй и претенциите към активите на "фалиралото" вече строително дружество "ГМ Строй" ООД, възлизат на стойност 516 896, 41 евро. Обезпечение по този кредит ще послужи парцелът, върху който е изградена сградата, находяща се в Меден рудник" - УПИ III-7 в кв. 140 - "Медпетрол 5", с приращенията върху парцела, които се явяват самата сграда. Тази информация не е била съобщена, при сключване на първоначалните договори за покупко-продажба и строителство.

От Burgas24.bg смe готови да чуем позицията и на строителната фирма.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
До сейшелеца Стоянов Иванов: Честито и на вас, тъй като това ще е последната ви измама. Радвайте се на Сейшелите, докато все още можете. Поздрави: ДАНС
0
 
 
Кое му е фиктивното ? Апартаменти няма ,пари няма .
Aнонимен
на 17.06.2015 г.
0
 
 
Честито на всички новодомци, радвайте се и се плодете в новата си придобивка. Винаги съм отворен да правя бизнес с вас. Поздрави от Сейшелите, Стоянов Иванов
Aнонимен
на 17.06.2015 г.
0
 
 
Имам съмнение, че сградата не може да получи акт 16, поради недовършен паркинг. А сградата трябва да се издаде с паркинга, според строителното разрешение. Паркинга ще бъде общинска собственост, построена от фирмата и платена от нас, купувачите на апартаментите. И сега излиза, че заради един паркинг, 200 семейства не могат да си ползват платените апартаменти. разследвайте дали е така. Има още незакупени апартаменти. Ако сградата е готова и получи акт 16, независимо от паркинга, тези апартаменти по-лесно ще се продадат и с парите ще се построи паркинга.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: