Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокат на Цветан Василев: Пеевски е посещавал КТБ почти всеки ден
Автор: Екип Burgas24.bg 11:28 / 15.05.2015Коментари (7)1681
©
Константин Симеонов - единият от адвокатите на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев, заяви пред Би Ти Ви, че разпратените до медиите списъци с гости на банкера най-вероятно са истински. Той обаче каза още, че някои хора, посещавали Василев, не са били записвани в тях.

"Визирам конкретно г-н Пеевски, който е посещавал банката почти всеки ден. Аз го знам от много хора, включително от служители в банката, от директори", заяви Константин Симеонов. 

По думите му вероятните причини депутатът от ДПС да не бъде записван наред с останалите посетители на Василев са две.

"Или е бил много вътрешен човек и не е бил записван, или е влизал по друг начин в банката и се е пазел. Може би се е готвел за това, което ще се случи", заяви адвокатът. 

Той допълни, че не е имало специална директива към служителите да не записват определени посетители.

Той допълни, че паметта на много хора е къса, що се отнася до връзките между Пеевски и Василев. 

"Знаем, че имаше период, в който те бяха заедно, включително по други проекти", каза адвокатът, според когото да се твърди обратното е смешно и срамно.

Адвокатът каза още, че публикуваните списъци, в които има немалко политици и държавници, журналисти и бизнесмени, най-вероятно са автентични. 

Отрече обаче Цветан Василев или самият той да е автор на писмото, с което те бяха изпратени до медиите.

"Аз бих го направил, ако разполагах с тези копия, защото имаше изказване на Йордан Цонев, в което той твърдеше, че едва ли не няма нищо общо и едва ли не не се е виждал с Цветан Василев", обясни Симеонов и допълни, че "подобни неща, както беше и с видеоклипа (на който Василев пее с управителя на БНБ Иван Искров "Назад, назад, моме Калино" в кръчма - бел. ред.) правим, за да докажем, че някои хора лъжат за отношенията си с КТБ".

"Няма нищо лошо в това нещо. Лошото е, че откакто Цветан Василев е в немилост, всички гледат как да се прекръстят и да докажат, че нямат нищо общо с него", заяви Константин Симеонов. 

Той изтъкна, че изпратените до медиите списъци отразяват само гостите в сградата на бул. "Цар Борис Трети", която е функционирала в продължение на малко повече от година.

Попитан дали е възможно срещите на Цветан Василев да са били документирани, Константин Симеонов заяви, че сградата е съвременна и "цялата е набъчкана с камери". 

"Г-н Василев не се занимава с това да пази записи от камерите в банката", каза адвокатът и припомни, че при поставянето на КТБ под особен надзор мажоритарният собственик не беше в България.

"При г-н Василев такива материали няма и ако излязат отнякъде, няма да са от него. Той е доста над тези неща", каза Симеонов. 

Той обаче заяви, че трябва са се доказва кои хора лъжат, когато говорят за "сагата КТБ", защото банката е била умишлено съсипана. Попитан от кого, той заяви: "За мен нещата са координирани между действията на прокуратурата и медии от една определена медийна група".

Константин Симеонов коментира и видео, заснето от дрон, което показва луксозен имот, за който се твърди, че е на Цветан Василев. Клипът бе изпратен до репортери с ресор "Местна власт" от електронна поща nqkojnqkade@mail.bg в деня, в който съдия изпълнител влезе в ТВ7 с полиция, а журналистите от медиата се опитаха да попречат с жива верига. 

В текста към клипа се казваше, че имотът е на "злочестия банкер" и се питаше защо журналистите не идат да протестират пред имението му и да си търсят неизплатените заплати.

"Отдавна тряба думата "богат" да престане да бъде неприлична. Богата държава се прави с богати хора, не с бедни. Г-н Василев има огромни декларирани доходи, по които е платил огромни данъци", заяви адвокатът му.

Попитан ще се върне ли Цветан Василев в България, Константин Симеонов заяви, че лично той е против това.

"Има доста сериозни и силни врагове тук, не бих ги наричал по имена, защото ще излезе, че ги клеветя", каза той.




Още по темата: общо новини по темата: 96
06.10.2021 »
10.01.2018 »
16.08.2017 »
04.12.2016 »
13.04.2016 »
20.02.2016 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Мръсна свиня миризлива Българска. Само за вас няма закони.
+4
 
 
Трубва да си понесе последсвията стига е лапала тая свиня грозна долна
+2
 
 
Не, не е влизал Пеевски в КТБ, нито веднъж не е влизал, защото банката няма толкова широки врати, през които тази свиня да може да мине.
+8
 
 
Що за държава е това щом това прасе си играе със съдбите на цял един народ и е лице на най-омразната ни парламентарна пасмина-ДПС .Цв.Василев дори да разкрие цялата истина всичко ще е от ден до пладне защото ние като общество не се научихме как да им търсим отговорност на политиците.
+3
 
 
Фрапиращо е как никой досега не е попитал и веднъж Пейчо къде са милиардите...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: