Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Феновете на Нефтохимик: Не желаем да бъдем като кукувици в чуждо гнездо
Автор: Екип Burgas24.bg 19:54 / 12.05.2015Коментари (8)4752
© Burgas24.bg
Организираните привърженици на Нефтохимик излязоха с отворено писмо по повод интервюто, което вчера общинският съветник от НФСБ Ангел Божидаров даде за Burgas24.bg. В него той заяви, че пари за нов стадион няма, а "шейховете" могат да играят на стадион "Черноморец", в Долно Езерово или където пожелаят.

Публикуваме отвореното писмо без редакторска намеса:

Уважаеми дами и господа,

Всички ние, които се чувстваме обвързани с името Нефтохимик - футболистите от школите, техните семейства, служителите и ръководството на футболният отбор, както и хилядите зелени фенове с огромно удовлетворение и радост приехме новината, че Община Бургас има намерение да обособи тренировъчна база за Нефтохимик в рамките на спортния център в Парк "Изгрев". След множество години без дом и лутане по села и паланки тази новина се появи като мехлем, който да облекчи болезнените и превърнали се в хронични неизлечими болки, които бавно и мъчително изгаряха хилядите зелени души.

И когато всичкият този ентусиазъм полетя към облаците, като величествен морски гларус, озарен от надежда и порив на енергия с широко разперени криле, една изстреляна стрела е на път да го прониже и спре неговият полет и падайки към черната земя да повлече и погуби мечтите на поколения, да предизвика сълзите в очите на много деца.

Сълзите ще бъдат горчиви, уважаеми, сълзите ще предизвикат мъка. Те са различни. Сълзите от радост са ценност, едно къдрокосо момче през лятото на 2013 година със сълзите си на стадион Лазур, който бе отнет от Нефтохимик, показа на цяла България, че децата на Нефтохимик имат нужда да има Нефтохимик, да имат свой дом и семейство.

Една внесена докладна в местния Общински съвет и последващите изказвания на представители на ПП НФСБ охладиха нашият ентусиазъм. Ние прекрасно разбираме изненадващия патос обхванал опозицията на управляващите в град Бургас, които мислейки за благото на гражданите предлагат да последваме примера на Мадрид и да изградим парк за сметка на "поредния" футболен терен. Фонът, който неприкрито се вижда зад картинките над идейния проект на "патриотите от местният парламент" ясно препраща към местните избори през настоящата есен и желанието за трупане на актив пред гласоподавателите.

Ние категорично не се съгласяваме с това предложение, заявяваме отговорно, че няма да се поддадем на отправената явна провокация целяща противопоставяне на политическа основа и ще работим изцяло в интереса на футболен клуб Нефтохимик. Не желаем да бъдем замесвани в дребни политически игри, ние умеем да разграничим подадената ръка от потупването по рамото, да бъдем благодарни и признателни на този, който искрено помага, както и да се отвратим и забравим този, който се опитва да ни пречи.

В заключение няколко думи към г-н Ангел Божидаров - не ни съветвайте да играем на стадион "Черноморец", неколкократно сме заявявали, освен всичко друго, че това голяма предпоставка и фактор за заличаването на историята и идентичността на Нефтохимик и моментното състояние на бургаския футбол като цяло. Ние не желаем да се превърнем в горките фенове на НЕДОМИСЛИЕТО ПСФК и да бъдем като кукувици в чуждо гнездо. А репликата, че ако не ни харесва, да отиваме в Долно Езерово не ви прави чест. Тя звучи все едно ни казвате да отиваме на майната си! Г-н Божидаров, в Долно Езерово живеят стойностни хора, сигурно част от тях са и ваши симпатизанти.

Г-н Божидаров, през годините бяхте демократи, после бяхте атакисти, след това нефесебейци, сега сте патриоти, а утре... Ние през целия живот сме нефтохимици и на това учим нашите деца . Защото Нефтохимик - това сме ние!"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Напълно подкрепям истинските фенове на Нефтохимик, които не искат да бъдат като кукувици в чуждо гнездо. Не като някои псевдофенове, които безуспешно се опитват да направят от цял един чужд град свое гнездо. А иначе истинските фенове на отбора знаят къде е тяхното родно гнездо. Да живее Строител 1962 (Камено), насилствено преместен от комунистите в чуждия Бургас по името Нефтохимик!
0
 
 
едно дете показа за6то нафтата го има се радвам 4е тренира там аз бях тогава на ма4а неми пука6е за вас господин бойидаров
0
 
 
господин бойидаров дося гласувах за ва6ата партия но с тези коментари за лубимия ми нефточицмич спирам да глсаъвам за ва6ата партия вие сте позор за бургас ни6то не правите за булгария няма да гласувам 6те агитирам моите познати кои то са гласували за ва да спрат даго правят гледаите си черномореч оставете на6ия отбор намира си ходете да играете в група
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: