Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Здравната комисия категорична: Забраната за пушене трябва да остане!
Автор: Екип Burgas24.bg 17:35 / 13.12.2012Коментари (77)1389
© Burgas24.bg
Членовете на здравната комисия в парламента с пълно единодушие отхвърлиха промените в Закона за здравето, целящи отмяна на пълната забрана за тютюнопушене.

На заседанието присъстваше един от вносителите - независимият депутат Кирил Гумнеров, който се опита да изложи част от икономическите аргументи, поради които предлага отмяна на забраната.

На заседанието на здравната комисия дойде и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, която изложи аргументите на Министерството на здравеопазването, което е категорично против забраната да отпадне.

Според Атанасова докладът на Гумнеров не е посочил нито един аргумент, който да касае здравето на хората. 

В защита на становището на МЗ министърът припомни, че България е на едно от първите места по онкологични и сърдечни заболявания. Тя представи данни на НЗОК, според които 68 хиляди пациенти с белодробни заболявания са преминали през лечебните заведения.

Това струва на всички българи 38 милиона лева. 113 хиляди души са потърсили помощ заради сърдечна недостатъчност.

Министърът призова, ако вследствие на тази забрана може да бъде спасен един живот, едно дете или пушач да не страда от онкологично заболяване, комисията да подкрепи Министерството на здравеопазването.




Още по темата: общо новини по темата: 91
21.02.2024 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
16.04.2018 »
19.06.2016 »
07.04.2016 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Явно трябва да има компромисен вариант. Според мен собственикът трябва да си избира, дали заведението му да е за пушачи или за непушачи, а в закона трябва да се заложат няколко пъти по-големи данъци за заведения, в които се пуши. Така хем ще има възможност за избор, хем ще се носи и по-голяма отговорност. Май на този принцип са и магазините за продажба на алкохол и цигари....
-1
 
 
Тъпанари анонимни, само цъкат минуси, а никой не казва нищо обективно, хахаха, озлобени комплексари сте, отивам в кварталното заведение да пия едно кафе С ЦИГАРА, собственика е пич, а вие продължавайте да ревете и да си мислите, че не пушим
-2
 
 
Така е, като ходим по заледени улици защо не се сравняваме с европейците? А като е решил кварталния селяк, че трябва всички да му слушаме чалгиите не е проблем, защото той не пуши, значи е европеец. Също не е проблем, че заплати, пенсии, образование, здравеопазване не са на европейско ниво, важното е пушачите да са ограничени, това ни прави бели хора.
0
 
 
На толкова простотии да се чудиш какво да отговориш. Що се сравнявате с какво било в Европа само за неща , за които ви изнася? И защо пък всичко , което идва от някъде , да е добро? Много загрижени за здравето ни -точно забраната на пушенето на закрито ще ви направи здрави Тъп..ци
+6
 
 
Браво...само така! Стига с този Анадолски манталитет! Българинът трябва да се извади от кръчмата като коркова тапа и да му се покаже пътя към Европа, пък ако ще да се насе.е от хленчене!
+7
 
 
българска му работа....нали все сравняваме нещата с чужбина....защо пушачите не сравнят как стоят нещата с пушенето в чужбина и България?! че в чужбина където и да отидеш се пуши отвън- и в баровете и в ресторантите... И хората си го приемат. Излизаш изпушваш една цигара и влизаш и купона продължава.... само ние сме- принцесата с граховото зърно- да не измръзнем за 5 минути на улицата.....хайде живи и здрави и продължавайте да се тровите!!!
+7
 
 
Умирайте фасаджии както си искате,само не ни димете на главите с вашите нарко-тютюно зависимости,забраната е факт,и който я наруши дупе да му е яко,димете на чаветата си и не излизайте от дупките си където ви е мястото.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
0
 
 
Предстоящето прегласуване ще бъде равно по стойност на парламентарни избори- напред или назад.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: