Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Експерт: Човек не ходи в заведенията, за да пуши!
Автор: Екип Burgas24.bg 09:40 / 11.12.2012Коментари (42)1308
© Burgas24.bg
Забраната за пушене на обществени места не трябва да се отменя. Това каза д-р Маша Гаврилова, експерт от сдружение "България без дим". Намаляването на посещаемостта в заведенията не зависи само от тютюнопушенето. 

"Аз не разбирам това места за пушене ли са, или места за хранене, или места за развлечение. Излиза на преден план пушенето. Човек не отива там, за да пуши, а за да се нахрани, да се срещне с приятни хора, да си прекара приятно, ако толкова много му се пуши, никой не му забранява да излезе навън да пуши за 3 минути, да дръпне 5 дръпки, или колкото душата му иска и да се върне", каза д-р Гаврилова. 

Не следва да се прави всемирна трагедия от това, че хората са поставени в условия, в които няма да могат да задоволят тази си зависимост. Трябва да се отчете, че в условия на криза и недостиг на финансови средства българските домакинства редуцират разходите си за луксозни стоки, услуги и развлечения - включително посещения по барове и ресторанти. Това сочат данните от проучване на НЦИОМ. 

"Това също трябва да се отчита и ресторантьорите не трябва да го забравят при положение, че всички цени растат и на тях им става все по-трудно да плащат тока, водата, храните, вдигат цените. 

Как няма да намалеят хората - хората обедняват, цените в заведенията се вдигат, по-малко хора ще ходят. Не може да се каже, че не ходят хората заради тютюнопушенето, защото това не е основната цел", каза още д-р Гаврилова.


Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 91
21.02.2024 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
16.04.2018 »
19.06.2016 »
07.04.2016 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Така и аз да споделя моето мнение... по настоящем живея в държава където не само е забранено да се пуши в заведения от всякакъв вид - от кафенета до ресторанти, барове, нощни заведения и т.н., но и ако си решил да пушиш трябва не само да излежеш от заведението, но и да се отдалечиш 3 м. от отворената врата, за да не влиза дима обратно в помещението. И знаетели какво? Никой ама никой не се оплаква, че били нарушавани правата на "бедните" пушачи и досега не съм видяла някой да не се съорази с това правило. Много често можеш да видиш семейства с деца по ресторантите, че в по-ранните часове и по баровете. И така... за мое щастие след като съм се прибрала от бар няма нужда да си изнасям дрехите да се проветряват или да си мия косата по никое време в 4 сутринта...
-1
 
 
В заведенията трябва да има салони за пушачи и салони за непушачи. Който където иска.Така никой на никого няма да пречи. Интересно ми е обаче - сега, когато не се пуши в заведенията, къде са непушачите? Заведенията са празни. Преди, когато имаше отделни салони, тези за непушачите бяха празни, за другите се чакаше едва ли не. А ако някой се е загрижил за здравето ми, да забранят изобщо пушенето и да го криминализират.
0
 
 
Примери може да се дават с който си искаш!
-2
 
 
ало , може ли да не се дават примери с турция моля ? малко из Германия, Чехия и Дания да се поразходиш и тогава да обсъждаме звучи по-реално !
-5
 
 
Пушач - непушач. Тук работата май отива към дискриминация. Какъв му е проблема на непушача ако е в зала за непушачи или такова заведение в което не се пуши. Никой не му пречи. Ама факта ,че в съседната зала за пушачи има такива и си пушат го дразни. Защо?
+9
 
 
Пу да му е*а майката, как може такова нещо изобщо да се допуска до дебат? Няма какво да се обсъжда, тотална забрана и този въпрос повече никога да не се повдига. Стига сте третирали пушачите като вид характер, това си е вреден навик и толкова. В Турция забраниха навсякъде тютюнопушенето, политиката, която водят е в пъти по-европейска от нашата. 2ма човека при тях бяха гръмнати, вследствие скандал заради забраната, но те я оставиха. А тук без да има реален спад на клиенти обсъждаме отмяна на забраната. де*а и ориенталското мислене, искате в ЕС, ама тук да си го караме ганкиното. Високи заплати, ама да си работим по нашите си правила. Нямаме пари в хазната, а даваме по 1 милиард на година за заболявания причинени от тютюнопушене. Ето ви икономическите загуби - повече губим за здраве, отколкото да печелим от продажба на цигари. Но то в България простотията обикновено печели, така че няма да се учудя на отмяната.
+11
 
 
Забрана няма. Във всички заведения се пуши. Разликата е само в пепелниците. Тях просто ги няма. За тръскане се използват непрозрачни чаши, пълни с други боклуци или кутийки от кола или редбул. Това правителство е пълен смях. Уникален закон, а не успяха да го въведат. Пушачите не искам да ги коментирам. Те са облъчени. Няма смисъл да се води спор с тях, защото те вътрешно знаят, че са в грешка и се амбицират да водят едни безсмислени спорове. Просто не спорете с тях.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+6
 
 
Страхил Атанасов, с какво точно светът е длъжен да се съобразява с нечии наркомании?
-5
 
 
Първо да поясня, че не съм палил цигара от 2004г. Т.е. мисля, че имам поглед в/у проблема от двете му срещуположни страни. Мисля, че повечето непушачи имат погрешна представа за тютюнопушенето. То не е просто " кеф", то е зависимост. Пушачите просто имат нужда да запалят. И както при всяка нужда е редно да има и "нужници". А "експертката" не знам по какво е експерт, но щом се изказва е редно да знае, че след храна един пушач има неистова нужда от цигара. Предполагам, че някой ендокринолог може и научно да обясни защо това е точно така, но е факт. А кафе без цигара си е "жива отрова" (стар лаф). И не на последно място- почти цинично е "експертката" да обяснява как ресторантьорите фалирали заради кризата, а не защото пушачите не ходят вече на заведение. Ами те хората едва си взимат въздух от тази криза, а този закон направо ги довърши.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: