Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Кметът поиска 120 000 лв. от държавата за спортната база в Минералните бани
Автор: Екип Burgas24.bg 16:49 / 16.05.2011Коментари (3)1470
Министерството на физическото възпитание и спорта ще отпусне на Община Бургас 120 000 лева за доизграждането на модерната спортна база в Минералните бани. За това се разбраха днес министър Свилен Нейков и кметът Димитър Николов по време на извършената проверка на новостроящата се база.

Целта е Общината да реализира един съвременен спортен център, който да се впише добре в концепцията за развитие на територията. В района до Минерални бани се намират новите и бързо развиващи се бургаски квартали Ветрен и Банево, където тепърва ще расте броят на местните жители и на туристическите посещения.

Министър Нейков заяви, че държавата ще насърчи усилията, които полага Община Бургас за изграждане на нови спортни бази и развитие на спорта като цяло. За целта Община Бургас съвместно с клубовете, които тренират на базата, ще кандидатства за отпускане на сумата от спортното министерство.

Министър Нейков посети изграждащата се спортна база по покана на кмета Николов. Придружиха ги депутатът Стоян Гюзелев и директорът на общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи" Живко Иванов.

Новото съоръжение ще се намира на мястото на старата база на "Черноморец", включваща игрище за футбол с естествена трева, обслужваща сграда с 35 легла, ресторант и неизползвани досега площи. Всичко изброено е амортизирано през годините и не се намира в добро състояние.

Понастоящем на Минералните бани тренира единственият бургаски отбор по ръгби, футболните отбори на Ветрен и Банево, както и децата от футболната школа на "Нефтохимик".

В момента текат строителните дейности по изпълнение на първи етап от проекта. Той предвижда изграждане на открит плувен басейн /25 на 12.5 м./ с обслужваща постройка и осигурена достъпност за хора с увреждания. Съоръжението ще може да се ползва за спортна /тренировъчна/ дейност от бургаските клубове, но и за удоволствие - от бургазлии и гостите на града. Предвидено е монтиране на подгряваща инсталация. Официално е поискано разрешение от държавата басейнът да се пълни с минерална вода от местен източник. За реализацията на първи етап Община Бургас осигури средства в размер на 400 000 лв., заложени в бюджет'2011

Вторият етап на проекта предвижда закриване на плувната база с купол /лека конструкция/, изграждане на 2 игрища за мини футбол с изкуствена настилка, 1 тенис корт и 1 игрище за баскет/волейбол. Към съществуващия футболен терен ще бъде направена трибуна.

"Изграждането на модерен спортен комплекс в Минералните бани е във връзка с намерението на Община Бургас за развитие на района като балнеоложки, археологически и рекреационен център. Наличната леглова база създава условия състезатели от различни спортове да провеждат там подготвителни лагери", заяви кметът Николов.


Наскоро Община Бургас получи и управлението на 3 имота на здравното министерство и находищата от минерални води, намиращи се на територията на Минералните бани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
г-н Николов поне върши някакви работа сравнение с оня обсебеник Костадинов ли какъв беше вече не помня.Сега поне се разширяват и улици изграждат се игрища за децата..абе прави се нещо за града,а не като ония пущиняк който мислеше само за градинките си... Николов (6) Костадинов (-6)
+1
 
 
Супер, ще имаме ново спортно игрище плюс басейн, звучи много добре, браво на кмета пиша му отличен (6).
+2
 
 
страхотна новина. С нетърпение о4аквам новия басеин и игри6тето за волейбол. А и другите игрища също
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: