Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
През лятото стартират мащабните ремонти в Английската и Немската
Автор: Екип Burgas24.bg 12:25 / 23.04.2010Коментари (1)2832
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Иван Вазов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ " ЙОРДАН ЙОВКОВ":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ ,,Д.Чинтулов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ГПАЕ"ГЕО МИЛЕВ":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ГПНЕ "Гьоте":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГ "Колю Фичето" - Бургас:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ "Константин Фотинов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 1 юни стартират ремонтните дейности по проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас" в делящите една сграда английска и немска гимназии. Това стана ясно днес по време на работна среща на зам.-кмета по Образование Йорданка Ананиева с директори на училища и представители на фирмата-изпълнител на строително-ремонтните дейности.

По време на срещата бяха обсъдени мерките, които ще бъдат взети, за осигуряване на нормалното протичане на учебния процес в двете гимназии. Занятията няма да бъдат прекъсвани, като учениците от ПГАЕ "Гео Милев" временно ще провеждат часовете си в СОУ "Добри Чинтулов" в к-с „Изгрев", а тези от ПГНЕ "Гьоте" - в СОУ "Йордан Йовков" също в к-с „Изгрев". Директорите на двете приемни училища днес потвърдиха готовността си да приемат учениците от английска и немска гимназии за времето на ремонтните дейности и наличието на необходимата база и капацитет за това.

По проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас" ще бъде ремонтиран сградният фонд на общо седем учебни заведения в Бургас - ПГАЕ "Гео Милев", ПГНЕ "Гьоте", ПГСАГ "К. Фичето", СОУ "Иван Вазов", ПГЕЕ "К. Фотинов", ОУ "Елин Пелин" и ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен".

Ремонтът на ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен" стартира на 1 май. За да не бъде нарушена дейността на градината, Община Бургас е предвидила част от децата да бъдат приети във филиала на ЦДГ "Х.К.Андерсен", намиращ се също в к-с "Лазур" /до бившия ресторант "Пиргос"/. Останалата част от децата ще бъдат извозвани с общински училищни автобуси от двора на ЦДГ "Х. Кр. Андерсен" до ОДЗ 8 "Брезичка" в к-с "Славейков".

Малко по-късно ще започне цялостният ремонт и на останалите учебни заведения, включени в проекта. Строително-ремонтните дейности стартират още през пролетта, като идеята е основната част от тях да бъде извършена през лятото, когато е ваканционния период за училищата. Така учебните заведения по проекта ще бъдат напълно готови да посрещнат своите ученици за новата учебна година през септември.

Проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас" е на обща стойност 5 773 119,93 лева и се осъществява с финансовата помощ на ВФФР и националния бюджет по Оперативна програма "Регионално развитие" (2007-2013). Предвижда подобряване на енергийните характеристики на сградите - подмяна на дървена дограма с PVC стъклопакет, монтиране на топлоизолация; външни и вътрешни ремонтни работи; реконструкция на сградни електро, ВиК и ОиВ инсталации; изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, доставка на компютърно оборудване и софтуер.




Още по темата: общо новини по темата: 5
12.07.2010 »
12.04.2010 »
29.04.2009 »
29.04.2009 »
28.01.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добра идея,ама това го слушам още от първата родителска среща,когато дъщеря ми влезе в Немската преди 4 години.Пък може и отпреди това да се приказва,не знам.Може сега,покрай 50-годишнината на "Гьоте" хората от които зависи ремонта,да ги е хванало срам от условията,в които учат децата и наистина най-после да започнат ремонт.Използвам форума да отправя апел към гражданите да посетят на 28 април от 19 :00 часа постановката на"Големанов" в "Адриана Будевска".Театралната трупа на Немската гимназия наистина се е постарала:)))
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: