Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Отлагат първия пролетен мач на Нефтохимик във "В" група?
Автор: Екип Burgas24.bg 18:15 / 09.02.2010Коментари (2)2639
© Burgas24.bg
Днес в Пловдив се състоя съвещание на президентите на отборите от Югоизточната "В" група. Сбирката уважиха директорът на Направление "Първенства и турнири" в БФС Антон Попов и Президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков. Поради лошото време около 1/4 от отборите не успяха да изпратят свои представители.

На съвещанието присъстваха и част от председателите на Областните съвети на БФС, Секретарят на ЗС на БФС Петър Дингилски и Секретарят на Дисциплинарната комисия Румен Маркович.

Съвещанието беше ръководено от Председателя на ЗС на БФС - Пловдив Димитър Енчев. Той уточни, че ако лошите метеорологични условия изискват - 20 кръг ще бъде отложен и след това изигран като междинен в някоя сряда през месец март.

Председателят уточни, че няма да има отлагане на мачове във връзка с турнира на надеждите в Правец, тъй като двете срещи ще бъдат на 20 и 22 април, вторник и четвъртък. Той обяви и името на селекционера на Югоизточна "В" група за тази година - треньорът на Левски -2004 (Карлово) Иван Петров, който има треньорски стаж и в професионалния футбол.

Димитър Енчев препоръча за охрана на домакинските си срещи отборите от Югоизточна "В" група да се доверяват предимно на местните районни полицейски управления, най-вече заради респектът, който униформените полицаи упражняват върху публиката.

Директорът в БФС Антон Попов започна изказването си пред участниците в съвещанието с поздравите на Президента на БФС Борислав Михайлов и пожеланията му за успех през новия полусезон.

"Всички живеем в много тежко време. Но футболните хора трябва да намерим сили и да преодолеем периода на криза", каза Попов. Той изрази съжаление, че ръководството на БФС не може да зарадва клубовете от аматьорския футбол по два основни проблема, поставени от тях. Първият е невъзможността за безплатна охрана от страна на МВР на срещите в аматьорския футбол. Заради кризата в здравеопазването немислимо е на този етап да се говори и за безплатни предсъстезателни и периодични медицински прегледи.

Директорът в БФС призова отборите от челото на класирането в Югоизточната "В" група, имащи амбиции за професионалния футбол, отдалеч да започнат подготовката си. Той им препоръча да запознаят общините, местния обществен и стопански елит и управителните си съвети с изискванията за лицензиране на отбори от професионалния футбол. "Ако сред клубовете, добили право да играят в "Б" група, има такива, които не отговарят на изискванията за лицензиране, компромиси няма да има", каза Антон Попов. До 1 юни ще бъдат готови нормативните документи за новата спортно-състезателна 2010/2011 г., допълни той.

Антон Попов похвали работата на Зоналния съвет на БФС в Пловдив по отношение на информационното обезпечаване с резултати от срещите, статистика и новини, които се зареждат в Информационната система на БФС. "Но препоръчвам на президентите на клубове по-често да отварят и сайта на Българския футболен съюз (http://www.bfunion.bg/). Там например вече е качен новият "Правилник за статута и трансфера на футболистите", допълни той.

Попов предаде молбата на Борислав Михайлов към президентите на клубове в аматьорския футбол да влязат в контакт с кметовете на общините, за да поискат суми за охраната на срещите. "Децата, играещи футбол, не са само на футболните клубове, те са на цялото общество", завърши Антон Попов.

Президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков съобщи за изнасянето на обучението в треньорската школа по места. Той разясни, че Лигата ще настоява в новия финансов правилник за 2010/2011 г. да няма промяна на таксите за картотекиране и в съдийските хонорари за мачове в аматьорския футбол. Въпросът обаче зависи от Изпълкома, който утвърждава нормативните документи на БФС. Вълков съобщи, че Лигата ще поднови договора си с "УЛШ-спорт" за по-малко, но по-качествени топки.

"Стягайте се за битка. От Югозападната зона казаха, че им е омръзнало все Югоизточна България да печели турнира на надеждите и се канят тази година да ви бутнат от първото място", завърши с шега Президентът на АФЛ Румен Вълков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: