Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заблуден Ромео даде колата си на безразсъдна хлапачка! Двамата причиниха зверско ПТП със смърт
Автор: Екип Burgas24.bg 18:15 / 19.11.2018Коментари (0)12758
© Burgas24.bg
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Йована М.

Тя е обвинена за това, че на  07.05.2016 г. на Автомагистрала "Тракия" километър 311, общ.Карнобат, Бургаска област, при управление на моторно превозно средство лек автомобил марка "Опел“, като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, нарушила правилата за движение по пътищата, визирани в Закона за движението по пътищата, в резултат на което по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Мартин В., причинила смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

На съд е предаден и Мартин В.

Той е обвинен за това, че на същите дата и място, нарушил правилата за движение по пътищата, визирани в Закона за движението по пътищата, като в качеството си на водач и собственик на посоченото МПС е предоставил същото на неправоспособния водач Йована М., и по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Йована М., причинил смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

На 07.05.2016г., двамата обвиняеми тръгнали от гр.Ямбол за гр.Бургас с лек автомобил "Опел Астра“, собственост на Мартин В. и управляван от него. По време на пътуването на Мартин В. му прилошало и спрял автомобила в аварийната лента. Йована М. поискала тя да управлява автомобила и обвиняемият се съгласил въпреки, че знаел, че същата не притежава свидетелство за управление на МПС и й предоставил управлението на автомобила.

Йована М. предприела управление на автомобила, като установила същия в дясната лента, в платното за движение, предназначено за движение от гр. Бургас към гр. София. Тя управлявала със скорост малко над 123 км./ч. в дясната лента за направо, в посока към гр. София. Движейки се в посочената пътна лента с посочената висока скорост, започнала да се доближава – в района на км.311 от магистралата, намиращ се в землището на Община Карнобат, до друг автомобил, който се движел пред нея в същата лента за движение, но с по-ниска скорост на движение.

Поради липсата на какъвто й да е опит, същата не наблюдавала пътната обстановка зад нея. Обвиняемата предприела началото на маневрата, свързана с отклонение на ляво, без преди това да подаде какъвто й да е светлинен сигнал и без да провери преди началото на маневрата, в огледалата за обратно виждане – както странични, така и панорамно – каква е пътната обстановка зад нея и в частност, без да провери дали лентата, към която е смятала да се насочи (лявата) и към която се е насочила е свободна от други автомобили. 

По същото време в лявата лента за движение направо, се движел Даниел Г., с управлявания от него товарен автомобил "Ситроен“, като до него на предна дясна седалка седял баща му (починал следствие катастрофата). Двамата пътували в посока от гр.Бургас към гр.Сливен, като Даниел Г. се движел със скорост от около 134 км./час в лявата лента за движение направо; последният се установил в тази лента много време преди изобщо да види и доближи автомобила, в който пътували обвиняемите.

Маневрата, свързана с навлизане в лявата лента за движение направо, била извършена от Йована М. внезапно и не е била съпроводена изобщо с подаването на ляв мигач. Свидетелят Даниел Г. изобщо нямал време за реакция. Последвал удар, в резултат на който са настъпили и съставомерните законови последици.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 20.11.2018г.



Още по темата: общо новини по темата: 4
13.01.2020 »
15.01.2019 »
20.11.2018 »
20.11.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: