Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Огромна трагедия! Иван от "Меден рудник" търси истината за мъртвата си съпруга, историята му ще ви остави без думи
Автор: Екип Burgas24.bg 13:52 / 26.06.2017Коментари (17)60139
41 години живях щастливо със съпругата си Бонка, тя беше първата ми любов и моята най-голяма подкрепа! Отгледахме две прекрасни деца, които ни дариха с внуци. Вместо да им се радваме, тя си отиде тихомълком, само за 24 часа - отвлечена и умъртвена от един лекар.

Така започва разказа си Иван Колев от бургаския ж.к. "Меден рудник". Той се свърза с Burgas24.bg, не само да изплаче безграничната си мъка, но и да потърси справедливост за загубата на най-близкия си човек. По време на целия ни разговор Иван с нежност нарича починалата си съпруга "моята Бонбона" и трудно сдържа сълзите си.

В края на ноември, 2016-а година съпругата му Бонка Колева е диагностицирана с тумор на дебелото черво. На 2-и декември е приета в "Лайф Хоспитал" и три дни по-късно е оперирана от доктор Здравко Димитров.

"Изписаха я на 15-и декември. Туморът беше отстранен, но имаше нещо нередно. Без да ни дават никаква информация, няколко дни преди да я изпишат, докторът пред мен обвини една сестра, че била забравила дренажа. След 15 дни той каза, че няма повече ангажименти, но тя спря да се храни и колабира вечерта на 13 януари. Сутринта извиках спешна помощ и я закарахме в УМБАЛ-Бургас. След два часа в шокова зала беше приета по спешност за операция заради чревна непроходимост, тъй като имала преплитане", разказва почерненият мъж.

По думите му, една от медицинските сестри разговаряла по телефона с д-р Димитров, след което той изненадващо се появил в УМБАЛ-Бургас и настоял отново да оперира Бонка.

"Започнаха да ме убеждават и аз - от страх да не я изтървем, дадох съгласието си да я прехвърлим в "Лайф Хоспитал". Когато отидохме, нямаше лекарски екип, бяхме само аз, съпругата ми и шофьорът на линейката. Анестезиоложката ми каза - взехме решение да не я оперираме. Доктор Димитров си беше отишъл и аз помислих, че ще я оперират на следващия ден, но ми разпоредиха следващите 24 часа да не се връщам. Отидох на следващия ден, но заварих Бонка, както я бях оставил, а две санитарки ми обясниха, че през
© Burgas24.bg
Иван все още пази до сърцето си снимката на любимата Бонбона
нощта е буйствала, но те са я натискали
", спомня си Иван.

Въпреки увещанията на хирурга, жената не е оперирана повторно и на следващата вечер умира. Съпругът и разбира новината по възможно най-безсърдечния и жесток начин.

"На сутринта пазачът на болницата ми звънна с думите - айде идвай, тя умря. Жена ми е чакала помощ, а аз изпълнявах разпорежданията на лекаря, който се е криел в тая малка болничка. Това ми е най-големият грях, никога няма да си го простя. Дадох съгласие, защото бях толкова изплашен и не осъзнавах какво става, а той е пресметнал всичко. Целта му беше да не я отворят и да видят вътре дренажите. Три дни по-късно той най-хладнокръвно ми каза - да не си ми я давал, да не си подписвал", разказва през сълзи вдовецът. Той е сигнализирал прокуратурата, написал е десетки жалби до министерството на здравеопазването.

Целия разказ на Иван Колев, изпълнен с ужасяващи подробности, гледайте в нашето видео! Burgas24.bg предоставя на д-р Здравко Димитров правото на отговор!





Още по темата: общо новини по темата: 3
18.10.2017 »
16.10.2017 »
10.07.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.06.2017 г.
0
 
 
Позната история,не ми се разказва за дренчета,инструменти,др.тем подобни,завършили със смърт,операции при които докторите безотговорно,пращат пациента на небето,но затова пък,отговорно искат,повишение на заплатата,макар че имат по три коли и по 2 или 3 апартамента и къща,безотговорни ,но не и бедни.
0
 
 
И после защо ги биели ! Дано човекът има синове ,та да причакат нещастника след работа да го закарат на някое безлюдно място и да го смажат от ,ако оцелее оцелее ! Сигурно с преписване е станал "лекар"
0
 
 
Какви жалби, живеем в България. Тук няма правосъдие, ако сам не си го раздадеш!
0
 
 
Гарван Гарвано око не вади. И да знаят истината , ще направят всичко да потулят нещата.
+1
 
 
И моята майка умориха лекарите от безотговорност и немарливост. Ние им се доверяваме и подписваме с надеждата, че ще помогнат.
+1
 
 
И после докторите се чудят защо ги бият.
Aнонимен
на 26.06.2017 г.
+1
 
 
В Бургас най-добрите лекари са патолозите.След като те разпорят, веднага разбират какво е станало.Е не винаги разберат, но в 40% случаите разбират.На другите изобщо не им пука дали ще умреш или ще живееш.На пациента се гледа като на човек от който трябва да изтръскаш пари.Ако няма пари, кучета го яли.То отношението и с другите с парите е защото, на в началото докато приберат парите се правят на вежливи и добре лекари.След като приберат парите, повече не им дреме са нищо и лъжат здравата.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: