Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хората счупиха оградата поставена от феодала Панайот Рейзи на пътя между Созопол и Приморско
Автор: Екип Burgas24.bg 08:32 / 27.07.2015Коментари (11)7591
©
Само ден просъществува оградата, която местният феодал Панайот Рейзи издигна на пътя между Созопол и Приморско.

Хората вече са изтръгнали оградата, която спираше достъпа до един от малкото останали диви плажове - т. нар. "Шофьорски плаж" между Дюни и Аркутино.

На мястото на оградата стърчи само един кол. Парапетите от оградата са захвърлени в канавката. Някой грижливо е запълнил дупките в асфалта, причинени от коловете на оградата.

За първата в историята ограда върху път от републиканската пътна мрежа се разбра вчера, когато Мediapool публикува снимките и зова за помощ на плажуващите. Предположенията на Mediapool бяха, че точно както тъстът на депутата Йордан Цонев загради плажа Силистар при Синеморец, така и сега някой частник загражда терена, за да печели от паркиране.

Истината обаче се оказа още по-скандална. Първата в историята ограда върху републиканската пътна мрежа е поставена след заповед на скандалния кмет на Созопол Панайот Рейзи.

Заповедта е издадена на 21 юли след края на работния ден и влиза в сила от следващия ден. Мотивите за затварянето на пътя са, че пътят преминава през красив ландшафт, а "в обхвата на пътното платно съществува порочната практика на безразборно паркиране на МПС, които са собственост на плажуващите".

Със затварянето се блокира достъпа на туристите от Дюни, Смокиня, Веселие и Каваците към Приморско и на туристите в "Свети Тома" към Дюни, Веселие, Каваците и Смокиня.

Според Медиапул въпросният красив ландшафт вече е собственост на скандалната офшорка от Каймановите острови, която у нас се представлява от "Аркутино" ЕАД, ръководено от Мустафа Гези Кериба.

Не е потвърдено дали Мустафа Гези Кериба вече е заграбил и района около блатото Алепу, но това е същият герой, който вече успя да заграби дюните около Ропотамо в дело срещу Министерството на околната среда.

На 15 април 2015 г. ВАС заличи от картата на резерват "Ропотамо" дюните в защитената местност и отсъди в полза на жалбоподателя "Аркутино" ЕАД - офшорка от Кайманските острови с представител канадеца Мустафа Гази Кериба. МОСВ обжалва.

Районът е около бившия комлекс на Людмила Живкова и непосредствено до луксозния комплекс "Свети Тома" на Главболгарстрой.

Внезапният респект на кмета към красивия ландшафт е съвсем отскоро. В продължение на години достъпът на комплекса "Свети Тома" до главния път Созопол-Приморско беше отрязан и колите бяха принудени да минават през красивия ландшафт и да удължават с около 22 км пътя си в посока Приморско.

Точно при новопридобитите имоти на кайманската офшорка преминава друг затворен път - най-старото шосе между Созопол и Приморско. То е затворено от десетилетия, като официалното обяснение е свлачища.




Още по темата: общо новини по темата: 3
28.07.2015 »
27.07.2015 »
27.07.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
да отидеме в кустата на тоя и да го заградиме да не мойе да излиза
0
 
 
А колко готино звучи - "Хората счупиха главите на феодалите, дръзнали да слагат огради, бариери и всякакви препятствия на и без това ограничения им живот".
0
 
 
Не можем да повярваме, че ДПС е замесена :D Царя ни с документи за имущество, което му се полага по рождение от над 100 години не може да си вземе земите, а някакви изтърсаци присвояват държавна земя. Според закона държавните земи, могат да бъдат давани на търгове за определен период, но това не ги прави тяхно притежание и при неизпълнение или грешки, независимо от периода незабавно трябва да се върнат... Поправете ме ако греша...(май това с търговете го нямаше, то е за общински).
0
 
 
Къде е държавата..... премиера, министъра на околната среда няма ли да кажате как така се затваря път от републиканската мрежа или как така се спира достъпа до единствения останал свободен плаж....
0
 
 
поздравленя и бравоо като няма кои да мисли така хте е
0
 
 
Да припомня, че и в същият този район хванаха (на харабия) същият този кмет на Созопол да бракониерства. Странно как историйката отшумя. Медиите така и не продължиха да следят с интерес. Всичко беше за една седмица... И ето резултата, човека пак изгрява с още по-голяма сила и простотия. Честито на всички мълчаливци в родината. Взеха ни и останлия свободен плаж + пътя (обществения). Това се случи и преди 10тина години и така взеха пътя и полуострова м/у Аркутино и този плаж- (Главболгарстрой- разбирай ДПС и БСП). Сега уедряват.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: