Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Цял блок в Бургас "трепери" от психичноболна жена
Автор: Екип Burgas24.bg 09:48 / 22.04.2015Коментари (2)3532
©
Жителите на 5-етажен блок в центъра на Бургас треперят от непрекъснатите изстъпления на психичноболната Албена Карагьозова, която от три години е превърнала в кошмар живота им. След хилядите безуспешни опити да се справят с постоянния тормоз на бул. "Сан Стефано" 115, отчаяните хора се обръщат към медиите, за да разкажат за ада, в който се е превърнало ежедневието им, пише "Флагман". Албена Христова Карагьозова е освидетелствана в бургаския Психодиспансер, диагнозата й е регресивна шизофрения. Именно тя е жената, която разпространява несвързаните бележки под формата на памфлети в целия град. Живущите в кооперацията на бул. "Сан Стефано" 115 вече са вдигнали ръце, прекарват дните си в страх и ужас с какво би могла да ги изненада побърканата им съседка.

"Живеем в постоянен тормоз, това е един зъл и войнстващ луд, който е страшно опасен и от когото сме безпомощни да се предпазим. Тя не е контактна, не е адекватна, денонощно крещи. Превърна тротоара пред блока в минно поле, хвърля предмети по минувачите, бие с чук по стената в 1, в 2, в 3 часа през нощта. Това нашето не е живот, а ад. Жената е опасна както за себе си, така и за нас и никоя институция явно не може да ни помогне. Тя хвърля през прозореца от петия етаж печки, котлони, буркани, мебели, боклуци, каквото първо й попадне пред очите. Съвсем наблизо има училище, оттук непрекъснато минават майки с деца. Цяло чудо е, че все още някой не е пострадал", разказва с огорчение и страх съседка от кооперацията.

Албена е автор на обявата, в която обяснява, че дава голямо възнаграждение на Биляна - жената, която й откраднала мъжа - испанеца Мигел. Освен, че пълни пощенските кутии в целия град с бележки с несвързани мисли, които се въртят в умопомрачения й мозък, жената има мания непрекъснато да пере, чешмите в дома й текат денонощно, облепила е стените с найлони, които мие с вода и наводнява съседите си.

Историята на Албена Христова Карагьозова е реален "Параграф 22". "След всяка колективна жалба от наша страна, тук идва полиция, идва линейка на Психото, екипите опитват да я приберат и всеки път тя умело се скрива зад масивната желязна врата в жилището си. Именно дотам свършват правомощията на институциите, тя го знае и се възползва от това. Обясняват ни, че ако я изкарат насила от апартамента й, това е самоуправство, трябвало да има доказателства, че вътре е извършено престъпление. А не е ли престъпно това, което върши тя спрямо нас, не е ли престъпен този кошмар, в който живеем вече трета година", питат с недоумение нейните съседи.

Преди да полудее, Албена живяла в София и имала съвсем нормален живот. Тя е около 35-годишна, има висше образование, завършила е "Международни отношения" в Лондон. Наскоро продала на безценица наследствен имот, с парите от който живее и в момента.

Албена е наследница на заможно семейство, родителите й са интелектуалци. Неин баща е известният културолог Христо Карагьозов, който починал миналата година. Преди кончината си обаче лично той подал жалба до полицията и прокуратурата с молба дъщеря му да бъде прибрана в заведение за хора с психично разтройство. Човекът живеел с мъката болестта на дъщеря си, обвинявал се, че не може да й помогне. Освен него тя няма други близки роднини, имала единствено природен брат, с когото не била в добри отношения.

По молба на баща й Христо и след колективна жалба от съседите в кооперацията, веднъж вече Албена е била въдворявана в Центъра за психично здраве. Чрез ловките трикове на нает от нея адвокат обаче тя бързо се измъква от там. Защитникът тогава убедил съда, че Албена Карагьозова ще си пие лекарствата и ще живее като нормален човек. От тук идва и въпросът - след тези категорични гаранции кой следи дали това действително се случва и кой носи отговорността за този кошмар, в който живеят съседите от бул. "Сан Стефано" 115 в центъра на Бургас.




Още по темата: общо новини по темата: 2
23.04.2015 »
22.04.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще чакат да се случи непоправимото, някоя трагедия и тогава всички медии ще гръмнат кой крив и кой прав!рџ? 
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: