Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
"Звездичка" започва градежа на собствена база
Автор: Екип Burgas24.bg 11:32 / 26.02.2014Коментари (0)1248
Узря момента ДФК "Звездичка" да започне изграждането на игрище за нуждите на продуктивната школа и възпитаниците на СОУ "Константин Преславски". С днешна дата терена е неизползваем и се намира в рамките на едноименното учебно заведение. Преди близо година, бургаския общински съвет единодушно предостави мястото от около два декара на детския клуб, който е пример за развиването на масов спорт у нас.

Спортният комплекс ще отговаря за всички стандарти за подготовка на деца и официални турнири за Футбол 7 и Футбол 9. Съблекални, зала за теория и видео уроци, зона за игра на съвсем малките, външен фитнес, трибуни и осветление включва още амбициозния проект. Инвестицитя на обекта идва от ДФК "Звездичка", частни спонсори- физически и юридически лица. Всички те заедно с общинската власт, местния парламент, областна управа и държавни институции си подадоха ръка за да има Бургас здраво и можещо подрастващо поколение.

Стойността на комплекса е близо 400 хиляди лева. Проектът вече е готов, съгласуван и одобрен. Този петък от 10 часа е първата копка. Тя ще бъде направена от кмета Димитър Николов, заместника му спорта д- р Лорис Мануелян и председателя на школата Петър Алексиев. Поканени са всички които обичат спорта и искат той да просперира в морския град.

ДФК Звездичка" е на футболната сцена от три години и за кратко време се утвърди, а успехите не закъсняха. Работи се от съвсем ранна възраст и се върви със съответния набор. Ограничено е мястото за подготовка, ползват се физкултурни салони под наем в детски градини и училищата както и спортната зала в "Странд". В момента в школата тренират около 1200 деца на възраст от 4 до 11 години.

Похвална инициатива стартира в Бургас като движеща сила са "Звездичка", общината и частни дарители. На мястото на буренясали и изкъртени площадки в детските градини, бяха изградени многофункционални игрища с изкуствена трева. Общо с днеша дата те са осем на брой.

"Мисля, че показахме, че няма невъзможни неща и когато има обединение, а не разединение, нещата се случват. Децата са смисъла на нашия живот и всичко се прави заради тях. Желанието ни е навсякъде където малчуганите се готвят по нашата програма, да помогнем да се изградят такива площадки защото интереса е общ. Поклон пред дарителите и дай Боже примера им да последват и други. При нас всичко е прозрачно" каза председателя на детската школа Петър Алексиев.

Още по темата: общо новини по темата: 1
27.02.2014






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: