Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Туристите в Слънчев бряг лишени от пресни плодове и зеленчуци за закуска
Автор: Екип Burgas24.bg 09:14 / 28.06.2012Коментари (1)1292
©
Собственици на хотели, заведения, търговски обекти в курорта "Слънчев бряг" обявиха, че срещат сериозни затруднения и сътресения в работния процес заради въведеното от ръководството на акционерното дружество часово ограничение за зареждане на обектите им. Според собствениците ограничението не е облекчило положението в курорта, а на практика е създало повече затруднения и главоболия.

"Проблемът е един и същ всяка сутрин. Става така, че всички доставчици влизат с товарните коли по едно и също време, за да зареждат ресторанти, хотели и магазини. Често пред един хотел или ресторант има задръстване от 7-8 товарни автомобила", обясни председателят на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" Елена Иванова. По думите й още по-критична е ситуацията с приготвянето на сутрешното и обедно меню за гостите в хотелите.

"За закуска туристите са лишени от пресни плодове и зеленчуци, тъй като дистрибуторските коли се допускат в комплекса от 10.00 часа. От там започва разтоварването на стоката, тегленето, описването. Става така, че в повечето случаи ги лишаваме от пресен плод и зеленчук дори и на обед, което обаче е не е по вина на хотелиерите", заяви Иванова.

Пак заради късния час, в който се допускат разносвачите, е сложно положението и с навременната доставка на чисто спално бельо от пералните. Камериерките, започват работа в 7,30 часа, а на практика не могат да си вършат задълженията, заяви Иванова, която е и хотелиер.

От Съюза съобщиха, че за създалите се проблеми и изнервената ситуация със зареждането на търговските обекти, са уведомили с писмо министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, в което подчертават, че от това страдат най-вече туристите.

От Съюза сигнализират и за това, че фирмите, извършващи стопанска дейност в "Слънчев бряг"-зона Изток, са принудени да си плащат за да влизат във вътрешността й.

"Това отново доказва твърдението ни, че в курорта не се контролира трафика по алеите и не се цели създаване на ред, а основно се акцентира върху събиране на такси от някаква фирма, което иначе казано се нарича рекет", каза Иванова.

От туроператорските фирми също се изисква заплащане за достъп, като такси се събират както от автобусите, извършващи трансфери на туристи, така и от представителите с леки автомобили, които посещават хотелите с техни гости. Пари се събират също от таксиметровите шофьори, файтонджиите, доставчиците, за всяка рикша и триколка също е наложена сума в размер на 600 лева. Таксиметрови шофьори обявиха, че заплащат по 840 лева, приблизително тройно по високи са цените за такса-файтон, казаха собственици на атракционните возила. Цената за стикер на файтон била 2400 лева.




Още по темата: общо новини по темата: 10
07.04.2015 »
24.02.2015 »
15.09.2014 »
09.04.2014 »
28.01.2014 »
22.10.2013 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.06.2012 г.
0
 
 
А защо никой не пише за корумпираните ченгета ,който се чудят къде да се скрият и не си гледат работата да вкарват малко в ред нещата ?!! Веднага давам пример- пресен случай.Отивам да си взема детето от детска гради,НО срещу детската градина има паркирани АТВ - та с насядали курортисти който чакат за снимка,освен това има и спрели коли който от дни стоят там и явно не си взимат децата от детска градина! Разминавайки се с коли ,туристи,АТВ-та пред нас изкача полицейска кола,прозореца на полицая беше отворен на въпроса на моя мъж '' Господин полицай,на тези АТВ-та тук ли им е мястото '' Му беше отговорено ,ЗАМИНАВАЙ ЧЕ ПРАВИШ ЗАДРЪСТВАНЕ !!!!! моя мъж му отговори а аз къде да спра за да си взема детето от детска градина ??!! Не последва отговор...при което една жена която мина покрай нас беше изумена от наглостта на полицая и каза КАК НЕ ГО Е СРАМ ВМЕСТО ДА СЛЕЗЕ И ДА НАПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА АТВ-ТА . Освен това там има и пешеходна пътека която никой не отразява ,както и легнали полицай,да не говорим че там всяка сутрин става и задръстване от бусове за зарзават съседен склад до АТВ-тата !! ТОВА Е ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА И НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ !! ЧУДЯ СЕ ТРЯБВА ЛИ ДА БЛЪСНАТ ДЕТЕ С РОДИТЕЛ ЗА ДА ОБЪРНЕ НЯКОЙ ВНИМАНИЕ !!!!! КЪДЕ Е И ГОСПОДИН КМЕТА ?!! А КОЙ ЩЕ ОБЪРНЕ И ВНИМАНИЕ НА ТОВА ЧЕ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА И СА НУЖНИ 3 ЧАДЪРА ЗА ДА МОГАТ ДЕЦАТА ОТ 4-5 ДА НЕ СЕ ПОТЯТ ПОД СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ ? ЗА ТЕЗИ ЧАДЪРИ СЕ ГОВОРИ ОТ 5 ГОДИНИ АКО НЕ И ПОВЕЧЕ ! НАЛИ СЕ СЪБИРАТ ПАРИ ОТ ПАРКИНГИ ( ТО ОСВЕН ПАРКИНГИ ) ДРУГИ СВОБОДНИ МЕСТА В ЦЕЛИЯ СЛЪНЧЕВ БРЯГ НЕ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ !! ИСКАМЕ ТУРИСТИ А ДОРИ И ИНФРАСТРУКТУРАТА НИ Е В ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ !!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: