Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Андрей Ковачев: На 9 септември 1944 г. също е имало хора, които са се подвели по лъжите на комунистите и след това платили жестока цена!
Автор: Екип Burgas24.bg 09:43 / 09.09.2020Коментари (9)1932
©
Евродепутатът Андрей Ковачев не пропусна да отбележи датата 09.09. Това той направи посредством публикация в една от социалните мрежи. Публикуваме текста без редакторска намеса:

"Отново е 9 септември, най-тъжната дата в новата история на България. Дата, която бележи началото на невиждан терор, довел до огромно страдание на десетки хиляди българи и негативно отражение върху икономическия, политическия и социален живот на нашата страна до ден днешен. 

Този период трябва да бъде обективно преподаван в учебните заведения, за да не бъдат младите поколения на България жертва на комунистическата пропаганда и да не бъдат увличани от носталгия по диктатурата. 

Трябва да помним и никога да не допускаме практики от комунизма да бъдат повтаряни. Много е тъжно, когато наследниците на режима продължават да величаят тази мрачна дата и досега не поискаха прошка и не почетоха паметта на жертвите.

Демокрацията зачита мнението на всички, когато то не призовава към омраза, манипулации на миналото и настоящето, както и разединение. 

При демокрацията, за разлика от диктатурата, едно управление се сменя по законен начин чрез свободни избори. Преследването на хора, заради техните възгледи и мнение, заканите и реваншизмът, никога няма да доведат до нещо добро. 

На 9 септември 1944 г. също е имало хора, които са се подвели по лъжите на комунистите и след това платили жестока цена.

Паметта не се пази с комунистически артефакти и наименования във всяко населено място, а с обективно преподаване в часовете по история. За съжаление, все още на много места кметове и общински съвети от различни цветове не желаят да се занимават с тази тема. В нашите ръце е да променим това.

Поклон пред жертвите на комунизма!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И днешните нови социалисти честват 130г.на партията си. Но за Народния съд ,концлагерите в НРБ и хилядите погубени души и съдби не се извиняват. Вчера честваха рожд.ден на правешкия простак,утре може пак да искат 9.09 да си го честват. И тогава с вътрешен преврат и чужда агресия са докопали властта...днес опитват по подобен начин.
0
 
 
Най-черните дати в Българската история - 17.07.1393 - пада под османско робство Търново, 25.09.1396 - пада под османско робство Видин, а с това и цяла България. 09.09.1944 - пада под комунистическо робство НЕЗЕВИСИМА България, окупирана от червената армия.
+1
 
 
Всеки може да види, че ком-пропагандата се е завърнала и даже набира кураж да ръси демагогията и дезинформацията си с тайната надежда за пълзяща рерусификация и връщане на евразийска недемократична система по руски образец. След 9/9/44 наложената с щиковете на червената армия диктатура приравнява всички под калъпа на простотията и невежеството, напълва страната с руска енергоемка, замърсяваща технология, прави заводи мастодонти, замърсяващи и нерентабилни... А това, че били посторили нещо си: ами и без тях пак щеше да има развитие и строежи и по-добро благополучие, все пак България е била прилично развита държава до 9/9/44. Времето от 9/9/44 до 10/11/89 трябва да се зипва в един сак и захвърли в мазето като черен период, и трябва да се изучава от младите поколения, за да не се позволи нов евразизъм, военщина и власт на нисшите.
0
 
 
Една от пропагандираните тези на комунизма е, че ако не е бил комунизма в България нищо нямало да се построи. Но историята си има отговор на тази лъжа. Нека младите хора сравнят, два народа разделени от идеологиите -Германия и Корея. Западна Германия- Мерцедес, БМВ и т.н. и Източна Германия - Трабант и Варбург. За Корея е още по-лесно да се направи сравнение, там комунизма си го има и днес. Така че България щеше да се развива много, много повече без комунизъм, но уви в историята няма "ако". Друга теза на комунистите демокрацията била лоша през нея се крадяло. Никое поколение не идва само за себе си. То бива възпитавано от предното такова. Всички виждаме наследници на комунистическото възпитание, което ни учеше, че да крадеш от държавата не е кражба. Във всяко предприятие, потчени хора се изкушаваха да крадат, кой крушка, кой гайка, кой болт и т.н Днес тази грешка се отразява на всички нас. Но най-страшното нещо бе опита да бъде убита вярата на българина. Цял отдел на ДС се занимаваше с това гнусно дело - убиваха се свещеници, бяха притискани да се отказват от расото, църкви бяха разрушавани или превръщани в бани, конюшни и т.н. Подменяха се 1100 години българска история, за да забравим, че сме народ Божи. Днес виждаме плода на всичко това, затова имаме такива управници и по-различни няма да дойдат. Защото трябва да променим морално-нравствената си основа. Само тогава ще се появат и хора с други, по-стари ценности.
Aнонимен
на 09.09.2020 г.
-2
 
 
Поредните демократоидни простотии! След 9 септември беше построена съвременна България която още не може да бъде окрадена до край! А за 30 г. от "избухването на демокрацията" - само кражби, разруха и ширеща се простотия!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: