Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Публични обсъждания за петролопровода бяха проведени в шест общини
Автор: Екип Burgas24.bg 14:57 / 01.06.2009Коментари (0)1356
©
Проектната компания Транс-Болкан Пайплайн (ТБП), която ще изгради петролопровода Бургас-Александруполис, проведе публични обсъждания във всички общини по протежението му. В срещите в общините Камено, Елхово, Средец, Свиленград, Тополовград и Болярово участие взеха граждани, представители на инициативни комитети и екологични организации, представители на местната администрация. Пред местната общественост ТБП представи своите досегашни проучвания на терена, на околната и социалната среда, информация за настоящото състояние на проекта и за разгледаните алтернативи за разполагане на съоръженията.

Мястото и часа на провеждане на срещите с обществеността беше съобразен с възможността за участие на максимален брой хора в съответната община.

Във всяка община, обществените обсъждания бяха предшествани от представяне на напредъка на проекта и обсъждане с експерти на местно ниво. В тези срещи участие взеха представители на районните служби за Противопожарна и аварийна безопасност и сигурност, Гражданска защита, Полиция, Водоснабдяване и канализация, енергоразпределителните дружества, главните архитекти и еколози за съответните общини. Експертите на местно ниво, както и експертите от проектната компания Транс-Болкан Пайплайн, изразиха желание за съвместни дейности по време на подготовката и реализирането на проекта Бургас-Александруполис.

По време на срещите, работещите по проекта подизпълнители „Камара на инженерите в инвестиционното проектиране" и „ГеоМарин Център София", събираха коментари и предложения относно маршрута на трасето във връзка с опазването на заобикалящата среда. Резултатите от срещите на ТБП със заинтересованите страни ще се разглеждат и използват при определяне на обхвата и съдържанието на Оценката на въздействието върху околната и социална среда от проекта (ОВОСС). Оценката ще се извърши в съответствие с българските и международните изисквания, а резултатите от ОВОСС ще бъдат предмет на допълнителни обществени обсъждания.

„Доволен съм. Проведените публични обсъждания бяха много полезни. Получихме подкрепа от обществеността и експертите в общините за реализирането на Бургас-Александруполис. По време на срещите бяха изказани много мнения и дадени конкретни предложения, които ще имаме предвид при реализирането на проекта", заяви Пламен Русев, изпълнителен директор на Транс-Болкан Пайплайн, Клон България.

От ТБП се ангажираха да поставят във всяка общинска администрация специална кутия, в която гражданите да могат да оставят своите мнения, въпроси и предложения. Освен това, представителите на компанията могат да получават всички запитвания и коментари от местната общественост и на адрес: Транс-Болкан Пайплайн", Клон България, ул. „Александровска" 21, Бургас 8000, България, на тeл.: +359 56 91 99 79 и на е-mail: infobg@tbpipeline.com.

В последвалите дискусии най-често задаваният въпрос бе за обезщетяването на собствениците на общинската и частна земя, през която ще преминава нефтопроводът, както и дали тя ще може да се ползва за земеделски и други нужди. Местната общественост се интересуваше и какви директни компенсации ще получат общините.




Още по темата: общо новини по темата: 305
13.12.2017 »
06.07.2017 »
24.02.2017 »
16.02.2017 »
14.02.2017 »
13.02.2017 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: