Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ето кога започва ремонтът на бул. "Захари Стоянов“
©
В понеделник (1 април) по обед ще бъде въведена временна организация на движението, която да отвори фронт за работа по възстановяване и рехабилитация на настилката по бул. "Захари Стоянов". Тогава ще стартира изпълнението на първия от общо четири етапа, на които е разделен проектът. За начало ще се работи в участъка от кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Александър Георгиев Коджакафалията" (вътрешната магистрала на "Меден рудник") до кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов". Строителите ще започнат с премахване на старата и полагане на нова асфалтова настилка в платното, водещо от к-с "Меден рудник" в посока Пътен възел Юг. През това време автомобилите ще се движат двупосочно в свободното друго платно. Няма да има промяна в организацията на движение в долния участък, под кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов".

Ремонтът ще бъде труден, тъй като бул. "Захари Стоянов" е основната входно-изходна артерия на огромния жилищен комплекс, в който едновременно с броя на жилищните сгради и техните обитатели, расте и броят на автомобилите. Но той е необходим и полезен. Спазвайте знаците и временната сигнализация на пътя! Община Бургас и изпълнителят на ремонта ще се постараят да ограничат дискомфорта за шофьорите до възможния минимум и проектът да бъде завършен достатъчно бързо, но не за сметка на качеството. За целта строителната фирма ще въведе удължено работно време.

В пиковите часове сутрин и вечер със сигурност преминаването ще бъде забавено и затруднено. Ако ви е възможно, по време на ремонта използвайте по-често градския транспорт. Един автобус събира сто и повече души. Това означава десетки автомобили по-малко на пътя в същото време.

Изпълнението на първи етап на проекта ще продължи две седмици. След това ще се премине към следващия етап - от кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". Неговото изпълнение също ще продължи около две седмици. За началото и сроковете на втори и следващите етапи, както и за възможни промени в хода на ремонта, Община Бургас ще уведомява своевременно своите жители и гости.

Шофирайте внимателно! Пазете себе си и другите на пътя!

* Днес в кабинета на зам.-кмета Чанка Коралска се проведе оперативка за пълно стиковане преди старта на ремонта, с участието на експерти от Община Бургас, фирмата изпълнител, Пътна полиция, "Бургасбус".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ужас! Представям си час пик от понеделник! Поне да отклонят камионите, че ще се издушим. Рехабилитация - хубаво, а малко да разширят платната, не отговарящи на никакви стандарти?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: