Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
БФС с много странно становище относно манипулираните мачове у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:55 / 21.02.2019Коментари (2)1270
© cska.bg
По повод изнесените данни от компанията за мониторинг на залаганията на спортни събития ESSA, цитирани в някои български медии, Българският футболен съюз желае да внесе следните разяснения.

БФС е активен партньор на УЕФА в борбата срещу нелегалните залагания и манипулирането на футболни мачове. От започването на работата на Системата за ранно оповествяне на УЕФА за съмнителните футболни мачове (BFDS) през 2012 г. тенденцията е за чувствително намаляване на получените сигнали, касаещи първенствата, администрирани от БФС.

През сезон 2012/2013 г. тези сигнали са около 50, за миналия сезон 2017/2018 г. са 6, а през настоящата кампания са 3. Мониторингът върху всички срещи, провеждани в Европа, се осъществява от основния партньор на УЕФА и ФИФА Sportradar, с който БФС през миналата година сключи договор за превенция на отборите от Първа и Втора професионална лига и U19. С половината клубове от Първа и Втора професионална лига вече са проведени обучителни семинари, като кампанията ще продължи до края на тази година.

Всички сигнали, получени от УЕФА за съмнителни срещи или друга информация, касаеща манипулиране на мачове, е предадена на разследващите органи. Благодарение на добрата работа с полицията и прокуратурата има повдигнати обвинения към треньори, чиито права административно са спряни от Българския футболен съюз до приключване на процесуалните действия, а съгласно Дисциплинарния правилник на БФС засечените футболни клубове в сигналите са предупредени и санкционирани.

В допълнение държим да информираме обществеността, че основният партньор на УЕФА и ФИФА за мониторинг на манипулирани мачове Sportradar извършва анализите си на база на партньорството си с над 500 букмейкърски компании в световен мащаб, докато докладът на ESSA е базиран само върху данните от 27 букмейкърски къщи.

Считаме, че информацията от доклада на ЕSSA e поднесена тенденциозно от някои български медии и не отговаря на усилията на БФС, на полицията и прокуратурата за справяне с уговорените мачове. Докладът на ESSA се отнася за много и различни спортове и никъде в него не се упоменава името на България сред водещите страни по уговорени футболни мачове.
Още по темата: общо новини по темата: 12
13.05.2020
17.07.2019
10.05.2019
19.02.2019
25.01.2019
20.11.2018
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Въпрос на време е УЕФА да надуши порно(тото)мачовете между Лудогорец и тяхния сателит-Ботев.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: