Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Теньо Тенев, който върна надеждата на десетки хора с ампутирани крайници, е "Личност на годината 2018"
©
Адвокат Теньо Тенев стана третият носител на приза "Личност на годината". На тържествена церемония, организирана от информационния сайт Флагман, победителят получи наградата си от областния управител Вълчо Чолаков. Тенев бе отличен заради това, че върна надеждата на десетки с ампутирани крайници, социализира ги и им осигури възможност да мечтаят. Проектът, който той реализира е без аналог в България и заслужава огромни адмирации.

"Това, което направихме за хората с ампутирани крайници, превърнали се в заточеници на собствения си свят, явно е намерило най-добрата оценка. Те не виждат какво ги заобикаля в продължение на десетки години и като се изправят на крака, гледайки света от действителния си ръст, се случва малко чудо, което ги връща обратно в живота. Благодаря на всички, без които нямаше да е възможен този проект!“, заяви Тенев.

Официални гости на церемонията бяха областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, директорът на областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев, депутати, общински съветници, представители на бизнеса, културата и образованието и др.

Областният управител сподели, че скоро е попаднал на 3 картинки, на които имало опашки от хора.  "Първата беше на мрънкащите, втората – на критиците, а третата – на вършещите. Радвам се, че номинираните са от вършещите и пожелавам на цялата ни общност тази опашка да става все по-голяма! Тогава ще живеем по-добре“, каза той.

Той пожела на всички от екипа на Флагман здраве. "Искам като родител да  благодаря за тази полезна за нашето общество инициатива "Личност на годината", защото давате възможност на хората, които живеят в областта, лични примери“, добави губернаторът.

Преди да връчи грамотата на адвокат Теньо Тенев за голямото сърце, с което се посвети в спасяването на 10 човека с ампутирани крайници, които получиха адекватно лечение, изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски каза, че е горд за честта да я даде на един достоен човек.

"Тази награда е признание за каузата, на която сме се посветили! Благодаря на Флагман, които от самото начало ме подкрепяха за нашата специфична дейност, направиха популярно това, което извършихме и способстваха на този проект, който започнахме, да му се вдъхне живот. Благодаря на г-жа Касабова! Тя винаги откликваше на нашите нужди! Благодаря на екипа от специалисти! Нямаше да просъществува този проект без подкрепата на УМБАЛ – Бургас, Община Бургас, Община Созопол", каза Теньо Тенев.

Наградата на Давид Сукнаров за личния му обществен пример, за моралната подкрепа на тежко болни хора и ангажираност в масовите мероприятия с благотворителна цел, организирани от Община Бургас, връчи председателят на комисията по култура и читалищна дейност в Общински съвет Бургас Веселин Пренеров.

 "Много благодаря за тази награда! За мен тя е едно признание за това, което правя!“, сподели Сукнаров. Той е ученик в Гимназия за романски езици "Г.С.Раковски“-Бургас. Известен е на широката общественост и медийната гилдия със създадената от него Бургаска младежка телевизия още преди да е навършил 16 години.  Печелил е десетки конкурси у нас и в чужбина за популярна естрадна песен. В свободното си време той пее неуморно на всички благотворителни концерти.

Преди депутатът Ивелина Василева да поднесе грамотата на водолаза-изследовател Михаил Заимов за проявен изключителен героизъм и креативност при организирането и участието в подводна операция за предотвратяване на екологична катастрофа край Созопол, тя изтъкна, че той е спасител.

"Благодаря, че в момента, в който нашият залив бе заплашен от голяма екокатастрофа, той я предотврати! Заимов бе доброволец при източването на мазута в потъналия кораб и това е доказателството за неговата обич към Черно море. Действията на един всеотдаен човек доведоха до това да бъдат спасени обитателите на морето и поминъкът на много хора“, заяви бившият екоминистър.

В началото на лятото водолазът Заимов, който е и потомък на знатен български род, журналист енциклопедист, откри източника на фаталното за крайбрежието ни замърсяване с мазут. Той пръв сигнализира за проблема с потъналия преди 100 години танкер "Мопанг“. След компетентна кореспонденция с Националния архив на САЩ в Колидж Парк, набави пълните конструктивни  планове на кораба и ги предостави на опитни корабостроители, за да съветват водолазите как най-успешно да стигнат и обезвредят на дъното девет резервоара с общ обем 1 100 тона гориво.

Адмирал Мален Чубенков поднесе на криминалиста Пав
©
ел Димитров наградата за отдаденост на професията и проява на смелост при изпълнение на служебен дълг като български полицай, който в личното си време възпитава малки деца в школа по бойни изкуства.

"За мен е чест втора поредна година да присъствам на този форум. Хубаво е, че има такива млади хора сред нас!“, заяви адмиралът, а криминалист сподели, че е много приятно изненадан от номинацията за "Личност на годината“. Не я очаквах, каза  Павел Димитров, който е многократен републикански и световен вицешампион по джиу джицу за полицаи.

Началникът на Отделението по ортопедия и травматология в УМБАЛ-Бургас д-р Стоян Христов пък сподели, че приема номинацията за "Личност на годината“ като признание за целия екип, с който има щастието да работи. Заместник-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Георги Колев му поднесе наградата за проявен изключителен професионализъм, за личните дарения и за денонощната отдаденост на пациентите, с които превърна отделението в пример за съвременно европейско здравеопазване.

Председателят на Комисията за избор на "Личност на годината 2018“ Елка Стоянова разясни процедурата, по която безпристрастно и обективно бе определен победителят в конкурса.

"Едно от най-хубавите неща, които вселената ни дава като дар, е възможността обикновени хора да правят необикновени неща. В момента виждате деветте лица на тези, които са направили нещо необикновено“, възкликна Елка Стоянова.

Другите членове на комисията, която определи кой да получи уникалната бронзова статуетка, с автор Огнян Петков, пресъздаваща класическия образ на Флагман, са: проф. Севдалина Турманова – заместник областен управител на Област Бургас, Атанас Сиреков – внук на легендарния бургаски кмет Атанас Сиреков, Божидар Божков – журналист и д-р Стилияна Томова – носител на наградата "Личност на годината 2017“.

Адв. Теньо Тенев каза през сълзи, че не е очаквал да получи престижната награда "Личност на годината 2018". С това първата част на церемонията приключи, залата аплодираше дълго победителя. Управителят на Флагман.БГ Веселин Василев пък съобщи, че до няколко дни читателите ще имат възможност да видят обновената и модернизирана версия на сайта. Празничната вечер продължи с честването на осмия рожден ден на Флагман.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: