Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Министър Петя Аврамова ще настоява лабораторията, която ще прави пробите на пътищата да бъде българска
Автор: Екип Burgas24.bg 21:38 / 14.12.2018Коментари (1)2865
©
Агенция "Пътна инфраструктура" не е политически орган, тя работи с експерти, а не с политици и няма да води политически разговор. Затова на искането на БСП за проверка на строителството на пътища и магистрали искаме да бъдат посочени експерти от тяхна страна.  Това коментира в предаването "Лице в лице" на БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя посочи, че няма против да се провери качеството на построените пътни отсечки, защото те са изградени с обществен ресурс и хората имат право да знаят. "Нямаме против да се направят проверки, нямаме против да се посочат експерти, с които АПИ да уточнят мястото и начина, където ще се направят тези проверки. Има технологии, по които се правят. Така, че експертите, които посочат, да работят с експертите на АПИ. Лабораторията, която ще вземе пробите, държа да бъде българска, лицензирана, европейска, независима, като експертите присъстват през цялото време на взимането на проби", заяви министър Аврамова. "Нека да си вярваме малко повече в България, а не да се заклеймяваме сами. Аз вярвам в българските институции и съм против тяхното дискредитиране", каза тя. Министър Аврамова каза още, че не разбира защо се иска външна лаборатория, при условие, че България е страна член на ЕС и всички лаборатории, които са лицензирани по европейските изисквания, са независими, а говореното в обратна посока е дискредитиране на българските институции.

Регионалният министър допълни, че е и против слагането на всички фирми от строителния бранш под общ знаменател и тяхното заклеймяване. "Не бива да се заклеймява нито един бранш, независимо в какъв сектор работи и да се казва, че някой не работи качествено без доказателства и факти", коментира министър Аврамова. Тя подчерта, че в страната ни има много добри строителни компании, които работят  добре. Петя Аврамова напомни, че Камарата на строителите в България също има механизъм за контрол, чрез който се отстраняват некачествените фирми.

В предаването министърът на регионалното развитие и благоустройството каза още, че е направена проверка и техническа експертиза на всички съоръжения по републиканската пътна мрежа, която обхваща и всички тунели и виадукти. "В момента тече ремонт и по тунели, и на виадуктите", напомни министърът. Тя отбеляза, че на АМ "Хемус" изцяло е ремонтирана тръбата на тунел "Витиня" по посока Варна, догодина ще продължи ремонтът на тръбата за София. Общо 17 виадукта се ремонтират на "Тракия" и "Хемус". На някои от тях ремонтите по горното строене са приключили, а догодина продължават  ремонтите по долното строене. "98 от мостовите съоръжения по пътища и магистрали са с нужда от ремонт. Продължаваме да ги обновяваме след  приоритизиране. Ремонтните дейности досега са на стойност 143 млн. лв. Нужни са още 68 млн. лв., които ще търсим", каза Петя Аврамова.

Регионалният министър съобщи още, че до 2024 г. ще бъде изградена цялата АМ "Хемус" между София и Варна.

Oт понеделник – 17 декември, гражданите ще могат вече да закупуват електрони винетки, информира още министър Аврамова. Те ще се продават в сайта www.bgtoll.bg, както и пунктове. Отделно 500 устройства са разположени по бензиностанции в страната, където винетка ще се купува с кредитна или дебитна карта. "Вече няма да лепим стикери по стъклата, ще се пести и време", отбеляза тя. Собствениците на хартиени винетки от 17 декември ще могат да конвертират винетката в електронна, но и така няма да бъдат санкционирани. Министърът уточни, че до 16 август 2019 г. товарните коли също ще купуват ел.винетка, след което ще преминат на тол такса.



Още по темата: общо новини по темата: 53
15.12.2019 »
20.11.2019 »
14.11.2019 »
18.09.2019 »
29.07.2019 »
20.07.2019 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 14.12.2018 г.
0
 
 
"Нека да си вярваме малко повече в България, а не да се заклеймяваме сами. Аз вярвам в българските институции и съм против тяхното дискредитиране". Много интересно, дали и хората мислят като министър Аврамова!?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: