Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Създадоха нова транспортна карта на Бургас, по-разбираема ли е от старата?
Автор: Екип Burgas24.bg 17:18 / 29.11.2018Коментари (6)10446
©
Бързоразвиващият се морски град Бургас вече може да се похвали с нова транспортна карта за своите граждани и гости. Създадена от независимия дизайнер Иван Манолов, в партньорство с Община Бургас и "Бургасбус", тя е част от цялостните усилия за модернизация и подобряване на градския транспорт в черноморския град през последните няколко години.

Картата включва голяма част от географските ориентири на досега съществуващата бургаска транспортна схема и ги надгражда с добавянето на важни и разпознаваеми обекти за улесняване на жителите и гостите на града. Внесени са и други промени и подобрения с цел по-ефективното представяне на съдържащата се в нея информация, както и постигането на повече достъпност и разбираемост.

"Създадохме новата информационна карта, за да покажем, че чрез по-задълбочени дизайн промени и решения, може значително да се улесни живота на гражданите и туристите в един голям град. Радвам се, че проектът вече се приема позитивно и доближава Бургас до модерните тенденции в транспорта и градското развитие. Надявам се след въвеждането на картата да имаме възможността да работим по подобряване на разписанията и обозначението с табели по спирките за посока и автобусните линии преминаващи от там" -  споделя експертът Иван Манолов, който е създател на проекта.

В картата визуално е скъсено разстоянието между квартал "Меден Рудник" и центъра, а големината на централните квартали е уголемена, за да може всички линии и спирки да са лесни за проследяване. С ярки и контрастни цветове е акцентирано върху важността на бързата автобусна линия (Б1 и Б2), по която с голяма честота се движат автобуси от големите квартали до центъра на града. Основните транспортни връзки (като летището, авто и жп гари) са обозначени с допълнителна информация към тях. Спирките, от които може да се хване автобус за летището са обозначени с допълнителна иконка и номера на автобуса.

Като допълнителни елементи са добавени централните пешеходни улици на Бургас, станциите за отдаване на колела под наем, както и други полезни места като музеи, паметници и големи магазини. Те, както и по-рядко използваните линии, водещи от и към предградията на града, са обозначени с ниско контрастни цветове. По този начин в дизайна на новата транспортна карта на града е установена визуална йерархия като е акцентирано на важните линии и елементи, а второстепенните присъстват ненатрапчиво.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.11.2018 г.
0
 
 
Пак народа плаща, за поредната глупост.Не е улеснение , един хаос е станало с тези автобуси.А къде е улеснението на децата които учат в Княз Борис , а живеят в Лазур? Къде са автобусите от операта посока Лазур? Да не изреждам и другите неудобства , и хаоса на автогара юг.
Aнонимен
на 29.11.2018 г.
0
 
 
Малоумните общинара и кмета мафиот съсипаха градския транспорт. С нова карта на създадената простотия няма да оправят нещата. Община Бургас - мафия.
0
 
 
Поредната герберска идиотщина и некадърност....
Aнонимен
на 29.11.2018 г.
+1
 
 
Каквото и да правите, самата транспортна схема е неразбираема. И още 10 нови карти да направите, тази транспортна схема си остава нещо, като картините на Пикасо. Красиви, но неразбираеми.
Aнонимен
на 29.11.2018 г.
-1
 
 
Да, изглежда приятно.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Лято 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: