Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Ето ги Йована и Мартин, които с глупостта си причиниха смърт на пътя
20-годишната Йована и нейният приятел Мартин, които с безразсъдството си отнеха човешки живот на пътя, се изправят пред Бургаския окръжен съд, предава репортер на Burgas24.bg. След минути се очаква да бъде даден ход на разпоредителното заседание по делото, а двамата младежи демонстрират добро настроение, подсмихват се и си шушукат.

Както съобщихме, на 7 май 2016г. двамата тръгнали от Ямбол за Бургас с лек автомобил "Опел Астра“, собственост на Мартин Василев и управляван от него. По време на пътуването на Мартин му прилошало и спрял автомобила в аварийната лента. Йована Милчева поискала тя да управлява автомобила и обвиняемият се съгласил, въпреки че знаел, че същата не притежава свидетелство за управление на МПС и й предоставил управлението на автомобила.

Йована Милчева предприела управление на автомобила, като установила същия в дясната лента, в платното за движение, предназначено за движение от Бургас към София. Тя управлявала със скорост малко над 123 км./ч. в дясната лента за направо, в посока София. Движейки се в посочената пътна лента с посочената висока скорост, започнала да се доближава – в района на км.311 от магистралата, намиращ се в землището на Община Карнобат, до друг автомобил, който се движел пред нея в същата лента за движение, но с по-ниска скорост на движение.

Поради липсата на какъвто й да е опит, същата не наблюдавала пътната обстановка зад нея. Обвиняемата предприела началото на маневрата, свързана с отклонение на ляво, без преди това да подаде какъвто й да е светлинен сигнал и без да провери преди началото на маневрата, в огледалата за обратно виждане – както странични, така и панорамно – каква е пътната обстановка зад нея и в частност, без да провери дали лентата, към която е смятала да се насочи (лявата) и към която се е насочила е свободна от други автомобили.

По същото време в лявата лента за движение направо, се движел Даниел Г., с управлявания от него товарен автомобил "Ситроен“, като до него на предна дясна седалка седял баща му (починал следствие катастрофата). Двамата пътували в посока от Бургас към Сливен, като Даниел Г. се движел със скорост от около 134 км/час в лявата лента за движение направо. Последният се установил в тази лента много време преди изобщо да види и доближи автомобила, в който пътували
© Burgas24.bg
обвиняемите.

Маневрата, свързана с навлизане в лявата лента за движение направо, била извършена от Йована внезапно и не е била съпроводена изобщо с подаването на ляв мигач. Свидетелят Даниел изобщо нямал време за реакция. Последвал удар, в резултат на който са настъпили и съставомерните законови последици.

Йована е обвинена за това, че на  7 май 2016 г. на Автомагистрала "Тракия" километър 311, общ. Карнобат, при управление на моторно превозно средство лек автомобил марка "Опел“, като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, нарушила правилата за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Мартин, причинила смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

Мартин е обвинен за това, че на същите дата и място, нарушил правилата за движение по пътищата, като в качеството си на водач и собственик на посоченото МПС е предоставил същото на неправоспособния водач Йована, и по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Йована, причинил смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

Очаквайте подробности!



Още по темата: общо новини по темата: 4
13.01.2020 »
15.01.2019 »
20.11.2018 »
19.11.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
-3
 
 
Не оправдавам постъпката и на двамата подсъдими.Шофиране на каквото и да е МПС с 134км/ч не е ли шофиране с превишена скорост? КАРАЙТЕ РАЗУМНО, ЧЕ ИМА ХОРА СЪС СВИДЕТЕСТВА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС, КОИТО НЕ СЕ ОГЛЕЖДАТ И НЕ СИГНАЛИЗИРАТ ЗА ПРЕДПРИЕТА МАНЕВРА.ПРИЧИНИТЕ ЗА ТАЗИ СМЪРТ СА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
+2
 
 
Ако не им дадът поне по 10 години затвор и ги пуснат значи не е престъпление, Момчето ги чака отвън мачка ги с камиона и си тръгва по живо и здраво
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
+2
 
 
Кой знае колко пъти е давал автомобила на непълнолетната,и двамата в затвора,водача на "товарния бус ситроен" трябваше да им начупи тиквите,сега тия двамата ще получат условни пршсъди.
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
-2
 
 
А как така камион се движи с 134км.Тоя да не е на рали
Aнонимен
на 20.11.2018 г.
+2
 
 
Движели се от Ямбол към БургаЗ, но в дясната лента в посока БургаЗ- София!Последно? И публикувано е цялото решение на съда- плагиатство!
+2
 
 
Ми що да не се подхилква.. Да не е убила някой роднина. На всички такива малоумници, не зачитащи живота на другия, им желая най-тежкото наказание и страдание!
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 20.11.2018 г.
+7
 
 
Да убиеш човек и да се подсмихваш-това е направо наглост!
+7
 
 
Но как няма да се забавлява малоумната овца , като и този травестит до нея най-вероятно я е успокоил , като и е казал ,че е непълнолетна и няма да стане нищо фатално..Е познайте идиотчета, то вече е станало и сега трябва да си понесете последствията , колкото и да не сте свикнали да го правите!
+7
 
 
е*ахти наглярите мръсни , от снимките дори се вижда ,че не съжаляват въобще,че са отнели човешки живот! Тая простата сякаш отива на рожден ден , усмихната и позиитнва..Подигравка с починалия и близките му! На всичкото от горе скрепяват малоумната си постъпка с лъжи и фалшиви обяснения..
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: