Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Няма желаещи за тираджии срещу 4 000 лева заплата!
Автор: Екип Burgas24.bg 14:17 / 18.11.2018Коментари (10)7608
©
Близо 2.2 млрд. лв. се очаква да загуби българската икономика през идната 2019 г. заради недостига на шофьори на ТИР-ове. Това сочат данните от социологическо проучване, изготвено по поръчка на Съюза на международните превозвачи. Загубите се равняват на около 2% от БВП на страната. Въпреки че заплатите на шофьорите у нас са над 2 хиляди евро, няма желаещи за международни курсове. В резултат на това заради липсата на работна ръка в момента 15% от лицензираните камиони стоят без курсове. 

"Трябва да вкараме поне 2-3 хиляди шофьори, които да поемат", изтъква Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи в България в ефира на БНТ. Частично решение на проблема може се очаква с подписването на двустранната спогодба между България и Украйна. Чрез нея у нас ще може по-лесно да се наемат на работа бесарабски българи. 

"Много е важна тази спогодба за нас. Тя е важна за всички превозвачи, за всички хотелиери, за всички строителни фирми", коментира Ангел Попов, заместник-министър на транспорта. В понеделник се очаква решението на Върховния административен съд по жалбата на превозвачите срещу събирането на продуктова такса за камионите. Ако налогът не отпадане, от бранша не изключват и протести.

Общото събрание на Съюза в Пловдив излезе и с декларация за стопиране на т.нар. "пакет за мобилност", според който шофьорите от източноевропейските страни трябва да получават командировъчни като колегите си от Западна Европа, а задължителната 45-часова почивка на седмица да е в хотел. Според българския бизнес това е равносилно на фалит.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Не в вярно това. Желаещи винаги е - ИМАЛО. Обещано и дадено са две - коренно Различни неща. Научете се да заплащате - ДОСТОЙНО труда на работника, научете се на уважение, реинвестирайте в работника и нова техника за да не ревете. Преди да се оплаквате, че нямало желаещи се запитайте къде грешите. Всъщност много добре знаете причината и тя е че не ви се дават - ДОСТОЙНИ заплати. Карате коли за по 100000/200000 лева и нагоре но бавите заплатите и си измисляте всевъзможни глоби само и само за да не плащате - "обещаното". Пожелавам ви успех с украинци, молдовци, беларусци, филипинци, талибани и всякакви други, които искате да си внесете на килограм. Страни, като Полша и Румъния отдавна приеха и одобриха мерки за недопускането и изтичането на квалифицираната работна ръка. Включително и мерки по връщане от чужбина на квалифицирани кадри. На нашите работодатели хем не им се плаща хем - ревът на умряло. Но всичко започна от това, че страната ни бе рекламирана, като страна на - Евтината работна ръка нищо, че цените са ни - Европейски а някои и доста по европейски отколкото в европа.... Това са - видимите резултати.
+1
 
 
Пръв приятел е тиражия и последното му бачкане беше в пловдивската фирма ''N&N'' преведено на български ''Няма и Няма'' Точно 2 дена стоя в гаража без изгледи скоро да му дадат курс и на третия ден им каза ''Чао и Чао'' 2 000 евро може да дават на автобусните международници но трябва да направят 4 курса до Германия /примерно/ по 1 000 лева на курс. Търсете си бесарабски българи от украйна молдова или от сибир но знайте че те за най малкото вадят щангите и си правят самосуд или линч по американски.
+5
 
 
И как да работиш нормално ,като спреш да се изкъпиш ти мрънкат , "точно сега ли намери да се къпеш",на А.Траков ш*баните диспоненти!!+глоби "преразход гориво"всеки месец по 200 евро. Сега да учат украйнски,и да се разправят с тях!!
+6
 
 
Стига сте повтаряли тези лъжи на т.н транспортен бизнес.Познавам поне 5 човека които се отказаха от българските транспортни чорбаджии(обирджии).От тези 4000,имаш поне 600 лева глоби за закъснение,отделно тормоза това е високо рисков робски труд ,не е да висиш в някои офис и да си клатиш м.дете.
+6
 
 
Чак пък загуби за милиарди...Горките богаташи от транспортния бизнес с техните лимузини и палати,живи да ги оплачиш...
+6
 
 
Очаквам много фалити на честни червени частници ,които до сега се бъзикаха на гърба на работника ,а утре със свещ ще го търсят. Хак им е.Да си работят сами.Тези от Молдова и Украйна ще ги лъжат 1 г.На следващата....довиждане.
+6
 
 
Няма желаещи, защото работодателите са гола вода. От въпросните 2.000 евра, като извадиш разходите на месец във вид на храна, вода, душове и прочие. Като извадиш всякакъв вид мними глоби: за преразход на нафта, за закъснения (без значение кой е виновен), престои - чисто в джобовете на шофьорите едва ли остават повече от 1.300 евро. Което за тази скотска професия са нищо. В цивилизованите държави хората шофират пет дена, а два задължително почиват У ДОМА! Тук една каденция е минимум месец. Обикновено са по три. Понякога от четири до шест. Какво семейство, какви деца, какъв живот. Наемайте си роби от Молдова и Украйна. Май вече не остана отрасъл в България без гражданите от тия държави.
+4
 
 
В Америка получават 7-8000 долара и пак няма желаещи:))
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: