Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вътрешният министър за случая с Митьо Очите: Все пак Турция не е в ЕС
Автор: Екип Burgas24.bg 08:51 / 14.11.2018Коментари (3)4140
© bTV
Вчера за поредна вечер бяха проведени в няколко града протести. Някои бяха предварително заявени, други – не. Всички преминаха с добър обществен ред с малки изключения. Това заяви в ефира на bTV вътрешният министър Младен Маринов по повод протестите в страната.

"В Перник имаше блокиране на магистралата. Във Варна имаше лек инцидент. 18-годишен, криминално проявен хвърли пиратка, след което бе напръскан със спрей“, съобщи още той.

"Призовах и пак призовавам, всеки има право на протест, но и останалите граждани имат право на предвижване. В случая нерегламентираното блокиране пречи на хора, които се нуждаят от спешна помощ, на хора, които са планирали пътуване, но не са планирали това забавяне. Има няколко стъпки, които сме длъжни да приложим“, уточни Маринов.

"Ние се ориентираме по това дали има заявител и дали протестът е заявен в общината. По отношение на участие на политически сили, няма да коментирам. Това, което наблюдавам е, че има и граждани, които ясно търсят конфронтация. Ние все още сме на етап за спазване на закона“, посочи министърът. По отношение дали се очакват по масови протести през уикенда, Маринов посочи, че информациите са разнопосочни.

"Вече се заявяват протести и по отношение на храни, вода, стандарт на живот. Колегите държат постоянна връзка с общинските власти“, каза той. Младен Маринов коментира и оценката от ЕК за мониторинговия доклад. "Този доклад посочва не само резултатите, но и връзките, които службите за сигурност са изградили. Значи работата е ефективна. В доклада е посочено, че по отношение на борба с корупцията, са постигнати положителни резултати. Очакват се ефективни присъди, но това е един по-дълъг процес. За първи път се затварят 3 от 6-те показателя. Не виждам как бихме го нарекли отрицателен“, коментира вътрешният министър.

По отношение на връщането на Митьо Очите, Маринов заяви, че се чака още решението от турска страна. "За съжаление на мен ми се иска час по-скоро, но турската страна си спазва законите. Все пак Турция не е в ЕС, в ЕС работят инструменти, които катализират процеса да върви по-бързо“, заяви министърът.

Вътрешният министър хвърли светлина и около ситуацията със семейство Баневи и семейство и Арабаджиеви. "Семейство Баневи не е нужно да се прибират. Те са задържани с Европейска заповед за арест. Френски съд разглежда въпроса с екстрадицията им. Семейство Арабаджиеви са обявени за издирване. По всички правила с Европейска заповед за задържане, със заповед за задържане от Интерпол. Има сигнали, че са във Франция. След като са приложени процедурите, всяка една страна е длъжна да ги провери и задържи, ако се опитат да преминат границата.



Още по темата: общо новини по темата: 66
22.07.2021 »
24.06.2021 »
18.06.2021 »
18.03.2021 »
24.02.2021 »
13.07.2020 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На колко метра "вдън земя" са потънали? Дано да е само на два метра!
на 14.11.2018 г.
+2
 
 
Според думите на адвоката на Арабаджиеви, нали същите бяха на сръбската граница (Калотина) и чакат ... ама много голяма опашка имало от турски гастарбайтери. Жал ми е за тях вече, водица имат ли, гладни ли са ... чак ми идва да отскоча до там да им занеса по един сандвич и шише вода.
-1
 
 
Нали уж щяха да си идват.Нали уж не бяха престъпници.Сега кой ще плаща на КурНелия СлаНинова сметките.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: